Kılıçdaroğlu: İktidara yürüyoruz

Kılıçdaroğlu: İktidara yürüyoruz
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İl başkanlarıyla yaptığı toplantıda, "İktidara gidiyoruz. İktidara giderken bütün il başkanı arkadaşlarımın bu heyecanı kendi yüreklerinde hissetmeleri lazım. Bütün arkadaşlarım, ‘Evet biz iktidara gidiyoruz’ demesi ve iktidara yürüyen bir il başkanı sorumluluğu içinde çalışması lazım" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, “Mademki iktidar istiyoruz, iktidar bir kişinin çalışmasıyla olmuyor ki. Bir elin nesi var, iki elin sesi var” dedi.

Kılıçdaroğlu: İktidar bir kişinin çalışmasıyla olmuyor
CHP lideri Kılıçdaroğlu, İl başkanlarıyla yaptığı toplantıda, "İktidara gidiyoruz. İktidara giderken bütün il başkanı arkadaşlarımın bu heyecanı kendi yüreklerinde hissetmeleri lazım. Bütün arkadaşlarım, ‘Evet biz iktidara gidiyoruz’ demesi ve iktidara yürüyen bir il başkanı sorumluluğu içinde çalışması lazım" dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, “Mademki iktidar istiyoruz, iktidar bir kişinin çalışmasıyla olmuyor ki. Bir elin nesi var, iki elin sesi var” dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP il başkanları ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi. 97’nci kuruluş yıl dönümünü koronavirüs nedeniyle çevrimiçi olarak kutlamak zorunda kaldıklarını anımsatan Kılıçdaroğlu, il başkanlarına yeni dönemde nasıl çalışmaları gerektiğini anlattı.

İktidara yürüdüklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, il başkanlarına performans kriteri getirdiklerini ve iktidara yürüyen il başkanı sorumluluğuyla çalışmaları gerektiğini söyleyerek, “Mademki iktidar istiyoruz, iktidar bir kişinin çalışmasıyla olmuyor ki. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Söylem, güç, eylem birliği yapmak zorundayız. Bunları yapabilirsek başarılı oluruz” dedi.

Partinin yerel seçimlerde kıl payı kaybettiği yerler olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, il başkanlarının üye kaydı yaparak, bu  bölgedeki açığı kapatmasını istedi:

“Mademki az oyla kaybettik, orada ciddi bir tabanımız oluştu. Bu tabanı diri tutmak lazım.  Oralara biraz ağırlık vermek lazım. Verdiğimiz taktirde o bölgeyi önümüzdeki seçimlerde daha rahat kazanacağımız yerler olarak görüyoruz.”

Partinin 37’nci Olağan Kurultayı’nda açıkladığı İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’nin bütün örgütlerin öğreneceğini ve anlatacağını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Siz de gittiğiniz her yerde anlatacaksınız. Çünkü bu bizim tarihimizde çok önemli bir belgedir. Gelecekte Türkiye’nin çağdaş anlamda demokratikleşme standartlarını yakalaması için öngörülen hedeflere belirliyor” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

RAHAT KAZANACAĞIMIZ YERLER OLARAK GÖRÜYORUZ

Sizlerden istediğim ne? İktidara gidiyoruz. İktidara giderken bütün il başkanı arkadaşlarımın bu heyecanı kendi yüreklerinde hissetmeleri lazım. Bütün arkadaşlarım, ‘Evet biz iktidara gidiyoruz’ demesi ve iktidara yürüyen bir il başkanı sorumluluğu içinde çalışması lazım. Peki bu çalışma ne olmalı? Birincisi bizim partimizin üyesi olmadığı yerlerde, bu bir il, ilçe, mahalle olabilir, buralardan 1-5-10-50 kişiyi partiye üye kaydetmektir. Bizim yerel seçimlerde, az oyla seçimi kaybettiğimiz yerler var. Bunların üzerine yoğunlaşmamız lazım. Mademki az oyla kaybettik, orada ciddi bir tabanımız oluştu. Bu tabanı diri tutmak lazım.  Oralara biraz ağırlık vermek lazım. Verdiğimiz taktirde o bölgeyi önümüzdeki seçimlerde daha rahat kazanacağımız yerler olarak görüyoruz. Her il başkanı kendisine karne çıkaracak. Şu ilçede bu kadar oyla kaybettik, buraya ağırlık verecek.

İKTİDAR BİR KİŞİNİN ÇALIŞMASIYLA OLMUYOR Kİ

 Her il başkanı için bir performans kriteri belirleyeceğiz. Her il başkanının bir karnesi olacak. Örgütlerden sorumlu il başkanımız bu performans kriterini belirleyecek. Dolayısıyla bu kriterlere hangi il başkanımızın uyup uymadığını, hangi il başkanımızın çalışıp çalışmadığını alacağız, bir tarafa koyacağız. Mademki iktidar istiyoruz, iktidar bir kişinin çalışmasıyla olmuyor ki. Bir elin nesi var, iki elin sesi var. Söylem, güç, eylem birliği yapmak zorundayız. Bunları yapabilirsek başarılı oluruz. Performans kriterleri olacak, size göndereceğiz. Her il başkanı da bilecek ki, ‘Bu performansa ben uyuyor muyum, uymuyor muyum? Çalıştım mı, çalışmadım mı? Ürettim mi, üretmedim mi? Yeni üyeler kazandım mı, kazanmadım mı?’. Zaten il başkanını görevi zor işleri başarmaktır. Zor işleri başaramayacaksanız il başkanı olmanın anlamı yok ki.

İKİNCİ YÜZYILA ÇAĞRI BEYANNAMESİNİ HERKES ANLATACAK

CHP tarihinde bazı beyannameler çok önemlidir. Bunlardan birisi ilk hedefler beyannamesidir. Anayasa Mahkemesi, yargı bağımsızlığından bahseder. Beyanname daha sonra belli dönemlerde yasal olarak yürürlüğe girmiştir. CHP’nin olduğu ve olmadığı dönemlerde demokratikleşme süreci içinde ilk hedefler beyannamesi hayat bulmuştur. Biz  son kurultayımızda ikinci yüzyıla çağrı beyannamesi yayımladık. (Elinde tuttuğu beyanname kitapçığını göstererek) Şu beyannameyi her il başkanı, ilçe başkanı, milletvekili, her parti meclis üyesi cebinde taşıyacak. Toplumu rahatlatacak, umut ve gelecek vadeden düzenlemeler var burada. Bunu anlattık için genel merkez olarak hazırlık yapıyoruz. Gerekirse akademisyen, milletvekili, parti meclisi üyesi gelecekler önce örgütlere ikinci yüzyıla çağrı beyannamesini anlatacaklar. Siz de gittiğiniz her yerde anlatacaksınız. Çünkü bu bizim tarihimizde çok önemli bir belgedir. Gelecekte Türkiye’nin çağdaş anlamda demokratikleşme standartlarını yakalaması için öngörülen hedeflere belirliyor. Aynı zamanda siyasetin saygınlık kazanması, bütün düzenlemeler 3 aşağı 5 yukarı bu beyannamede yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.