Kılıçdaroğlu: 'İstanbul Sözleşmesi geri gelecek!'

Kılıçdaroğlu: 'İstanbul Sözleşmesi geri gelecek!'
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yayınladığı bir videoyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, 'İktidardaki zorbaya kadınlar dersini verecek. İstanbul Sözleşmesi geri gelecek!' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Twitter hesabından bir video yayınlayarak, Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden resmi olarak çekilme kararına tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, videosunda şunları söyledi:

"Sevgili halkım, bir devlet, bir gece yarısı kararnameleriyle yönetilemez. Bir gece yarısı kararnamesiyle 42 milyon kadının hakkı, hukuku onların elinden alınamaz."

"Bu videoyu izleyen bütün kadın kardeşlerime sesleniyorum: Haklarınıza sahip çıkınız! Hukukunuza sahip çıkınız! Sizin hayatınızı cehenneme döndürenlerin kimler olduğunu iyi öğreniniz! Çocuklarınızın, kız çocuklarınızın hakkına, hukukuna sahip çıkınız!"

"Ben söz veriyorum. Her zaman, her yerde, her ortamda, bütün kadınların hakkına, hukukuna sahip çıkacağım. Adalet neredeyse, orayı arayacağım. Adaletten yana olacağım. Sizden yana olacağım. Sizin hakkınızdan, hukukunuzdan yana olacağım. Sizin hakkınızı, hukukunuzu her yerde, her platformda sonuna kadar savunacağım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.