Kılıçdaroğlu: Kazanırsak kimse sokağa çıkmasın!

Kılıçdaroğlu: Kazanırsak kimse sokağa çıkmasın!
Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 14 Mayıs gecesi seçim kazanmaları halinde yaşanabilecek taşkınlıklara dair ilginç tespit!

Fatma Müge Yücetürk - CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan dikkat çeken açıklama. Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs gecesi kazanmaları halinde kimsenin sokağa çıkmaması gerektiğini belirterek nedenlerini sıraladı.

Seçime sayılı günler kala televizyon programlarında ve mitinglerde konuşmalarını sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı KRT TV canlı yayınında çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. CHP liderinin özellikle 14 Mayıs gecesi yaşanacaklara dair tespitleri büyük yankı uyandırdı. Seçim gecesi galip gelmeleri halinde herkesin evinde oturması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, taşkınlıklar olabileceğine işaret etti.

“Eli silahlı unsurlar” detayı!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim gecesine dair açıklamaları arasında en çok dikkat çeken ifadelerden biri de “eli silahlı unsurlar” ifadesi oldu. Seçimi kazanmaları halinde eli silahlı unsurların sokağa çıkabileceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, provokasyona gelinmemesi gerektiğini belirtti.

İşte Kılıçdaroğlu’nun canlı yayında 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milelletvekili Genel Seçimlerinin Millet İttifakı lehine galibiyetle sonuçlanması halinde yaşanabileceklere dikkat çektiği açıklamalarının tamamı:

“14 Mayıs akşamı için konuşan Kemal Kılıçdaroğlu “Seçim gecesi galip geldiğimizde kimse sokağa çıkmasın. Sevinç gösterileri yapmasın. Herkes evinde otursun. Ertesi sabah zaten zaten rakamlar netleşecek, YSK mazbatayı vermek zorunda kalacak. Çünkü sevinç gösterileri ile dışarıya çıkıldığında, taşkınlıklar olabilir. Bazıları provokasyona gelebilir. Eli silahlı unsurlar sokağa çıkabilir. Buna izin vermeyecek bir ortamı yaratmak zorundayız” dedi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.