Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş'a görevini hatırlattı: 'Konuyu çarpıtıp Meclis’in arkasına saklanmayın'

Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş'a görevini hatırlattı: 'Konuyu çarpıtıp Meclis’in arkasına saklanmayın'
Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un Meclis’in arkasına saklanmaması gerektiğini ve Can Atalay'ın tutukluluk durumuna ilişkin gereğini yapması gerektiğini söyledi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Meclis Grubu'nu ziyaret ederek Grup Başkanı Abdullah Güler ve grup başkanvekilleri ile görüştü.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklamada bulunan Kurtulmuş, Can Atalay'ın tutukluluk durumuna ilişkin çarpıcı ifadelere yer verdi.

Kurtulmuş'un tutuklu milletvekili Can Atalay'la ilgili Meclis süreci ve Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki tartışmalara ilişkin "TBMM, herhangi bir şekilde başka bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir." söylemine eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yanıt geldi.

"TBMM, Hatay Milletvekili Can Atalay için görevini yaptı" diyen Kılıçdaroğlu, Kurtulmuş'u sorumlu tutarak "Burada görevini yapmayan Meclis değil, Meclis Başkanı olarak sizsiniz." dedi.

Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş “TBMM herhangi bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir” demiş. Milletimizin karnı, bu tür ucuz manipülasyonlara tok… Sayın Kurtulmuş; TBMM, Hatay Milletvekili Can Atalay için görevini yaptı. Milletvekili olarak adı okundu, İnsan Hakları Komisyonuna üye olarak seçildi. Burada görevini yapmayan Meclis değil, Meclis Başkanı olarak sizsiniz. Milletin seçtiği Milletvekilinin hakkını koruyamayan, Adalet Bakanını arayıp da “Sizin sözde yargı kriziniz bizi ilgilendirmez, AYM son sözü söyledi, Can Atalay tahliye edilmeli” diyemeyen sizsiniz. Konuyu çarpıtıp Meclis’in arkasına saklanmayın, o makamın gereğini yerine getirin."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.