Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Koca'ya; "Kimin doğru söylediği ortaya çıktı!"

Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Koca'ya; "Kimin doğru söylediği ortaya çıktı!"
TTB heyetini ağırlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Koca'nın aylar sonra açıkladığı gerçek vaka sayılarıyla ilgili olarak, "TTB'nin doğru söylediği ve kimin suçlu olduğu ortaya çıktı" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı ve beraberindeki heyeti CHP Genel Merkezi'ndeki makamında kabul etti. Görüşmede CHP lideri Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin eşlik etti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün ilk kez açıkladığı tüm vaka sayıları, Kılıçdaroğlu ile  TTB heyetinin görüşmesinde de gündeme geldi. 

Kılıçdaroğlu görüşmede "Biz hekimlerin söylediğine güveniyoruz. Çünkü işin başında, suyun başında, hastanın başında bekleyen sağlık çalışanı, hekimler. Olayın bizzat yüzde yüz tanığı olan hekimler. Şimdi olayın tanığı olanı dinlemiyoruz veya onun söyledikleri doğru değil diyoruz, olayın hiç tanığı olmayan kişilerin söylemleri doğru kabul ediliyor. Bu siyaseten de, ahlaken de doğru bir şey değil yani. Kimin suçlu olduğu çıktı ortaya. Türk Tabipleri Birliği’nin doğru söylediği ve kimin suçlu olduğu çıktı ortaya" diye konuştu.

FİNCANCI: EN AZ 2 HAFTA KAPATMA ŞART

Kılıçdaroğlu'yla yaptıkları görüşmenin ardından basın açıklamasında bulunan TTB Merkez Konseyi Başkanı Prof. Fincancı, "Biz salgının hala önlenebilir olduğunu söylüyoruz. En 2 hafta tercihen 4 haftalık kapatma ile düşüş yaşanır" ifadesini kullandı.

Fincancı sözlerine şöyle devam etti:

"Dün hep beraber izledik. Gerçeklerin bir biçimde ortaya çıkma huyu var. Biz Türk Tabipleri Birliği olarak başından beri haklı olduğumuzu söyledik. Keşke olmasaydık. Keşke bu kadar insanımız ölmeseydi. Bu kadar hastamız olmasaydı ve bu kadar sağlık çalışanını yitirmeseydik. Biz bunun hala önlenebilir olduğunu söylüyoruz. Toplu hareketliliğin kısıtlanması, toplu bulunan alanların kapatılması, zorunlu üretim dışında üretimin mutlaka durması ve bunun en az 2 hafta tercihen 4 hafta olması. 4 hafta hızı düşürebilmek için ideal olanıdır."

Bilim Kurulu toplantısı sonrası açıklama yapan Bakan Koca, dünkü vaka sayısının 28 bin 351 olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.