Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Berat Albayrak sorusu: Başarılıysa niye görevden aldın?

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a Berat Albayrak sorusu: Başarılıysa niye görevden aldın?
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Albayrak'la ilgili açıklamalarına tepki gösteren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Başarılıysa niye görevden aldın?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün katıldığı parti kongresinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden affını isteyen damadı Berat Albayrak'la ilgili açıklamalarda bulunmuş; eleştirilerin hedefindeki Albayrak'ı "CHP eski bakanımız Albayrak'ı ve şahsımı hedef alıyor. Bu iş özellikle ailemize saldırı boyutuna varınca ağızlarının payının vermek bize vacip oldu. Şahsım ve ailemi hedef alan bir kampanya yürütüyorlar. Berat Bey'in ifa ettiği görevlerdeki en büyük talihsizliği 'damat' sıfatının, birikimi, gayreti ve başarısının önüne geçirilmiş olmasıdır. Türkiye'nin son dönemde enerji alanında attığı adımların temelinde Berat Bey'in bakanlığı döneminde yaptığı stratejiler yer alıyor. Bunu başardığı için çıldırıyorlar." ifadeleri ile savunmuştu.

"BAŞARILIYSA NİYE ALDIN GÖREVDEN?"

Bugün CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Albayrak ile ilgili açıklamalarına tepki göstererek, "Damadını ekonomiden sorumlu bakan yaptı. Türkiye Varlık Fonu'nun da başkan yardımcısı yaptı. Hazine'yi teslim etti, Merkez Bankası'nı teslim etti. Merkez Bankası'nın kasasındaki 128 milyar dolar buharlaştı. Nereye gitti 128 milyar dolar. Bu soru soruluyor, damat yok ortada. Sorulunca kuduruyor Erdoğan. Başarısını kıskanıyorlar diyor. Başarılıysa niye aldın görevden?" dedi.Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:"Bir gerçeği hepimiz görüyoruz ve bir gerçeğin tanığıyız hepimiz. 19 yıldır ülkeyi yöneten bir siyasal iktidar Türkiye'yi bugün hangi noktaya taşıdı? Her birimizin hangi partiden olursak olalım, hangi görüşten olursak olalım ülkemizi seviyorsak, bayrağımızı, insanımızı seviyorsak ve bu güzel ülkede huzur içinde yaşamak istiyorsak bunun sorgulanması lazım; ne oldu da 19 yılın sonunda Türkiye ekonomik ve sosyal buhranla karşı karşıya. Hangi ekonomik ve siyasal tercihler Türkiye'yi buraya taşıdı? Bu ekonomik ve siyasal tercihler alınırken Cumhuriyet Halk Partisi'nin pozisyonu ve diğer partilerin pozisyonu neredeydi? Hangi siyasi parti dediğim dediktir mantığıyla Türkiye'yi bu noktaya getirdi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.