Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Haksız yere bizi suçlaması alçaklıktır

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Haksız yere bizi suçlaması alçaklıktır
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İzmir'deki camilerde 'çav bella' çaldığı için CHP'yi suçlamasına karşı tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır" şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, İzmir'deki camilerin merkezi sistem frekansına girilerek müzik yayınlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır. Saygısızlar yayın yapıyor, CHP yetkilileri zevk alıyor" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır! Cami minaresinden 'dombra' çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!" dedi.

"İbadet yerleri kutsalımızdır!" diyerek camilerde Çav Bella ve Selda Bağcan'ın şarkısının çalınmasına tepki gösteren CHP lideri, Erdoğan'ın  "İzmir’de alçaklar saygısızca yayınlar yaparken o ildeki CHP yöneticileri sosyal medyadan zevkten dört köşe buna seviniyor. Bunların hayallerinde camilerden ezan sesi yerine başka bir ses duymak vardır" sözlerine ilişkin konuştu.

Erdoğan’ın bu sözlerine tepki gösteren Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

"BİR PARTİYİ SUÇLAMASI EN HAFİF DEYİMİYLE ALÇAKLIKTIR"
"Parti yönetimimiz yaşananların kabul edilemeyeceğini söyledi. ‘İbadet yerleri kutsalımızdır’ dememin üzerinden 2 saat geçmedi. Tüm bunlara rağmen, Cumhurbaşkanlığı makamını işgal eden zat ‘Bunların hayallerinde cami minarelerinde ezan dışında başka bir ses duymak vardır’ dedi… Faillerin bulunmamasından birinci derecede sorumlu olan kişinin, haksız yere bir siyasal partiyi suçlaması, en hafif deyimiyle alçaklıktır! Cami minaresinden “dombra” çalınmasını da biz kınamıştık. O gün sesi çıkmayanların, bugün bize söyleyecek tek bir kelimesi dahi olamaz!"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.