Kılıçdaroğlu'ndan Feyzioğlu'na sitem: En başta o savunacak

Kılıçdaroğlu'ndan Feyzioğlu'na sitem: En başta o savunacak
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Feyzioğlu'nun tutumu beni derinden sarstı" dedi.

​Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"En başta o savunacak"
Kim konuşuyor ve O’nu rahatsız ediyorsa tek bir şey yapıyorlar, onu ezin. Halkı baskılayamazsınız. Barolar da hak arıyorlar, onlar da yürüyecek. Anayasa gayet açık, silahsız ve saldırısız olduğu sürece hepsinin yürüme hakkı. Silahları mı var? Bir yere mi saldırdılar? Dünya böyle bir örnek görmedi, Türkiye de böyle bir örnek görmedi. Sonunda girişimler oldu, şimdi Baro Başkanları yürüyorlar.

Beni derinden sarsan olay ise Türkiye Barolar Birliği Başkanı'nın bu olaya karşı takındığı farklı tutumdur. Adalet, savunma... En başta o savunacak.

Adalet Bakanı açıklama yapmış, teklif yok diyor. Doğru teklif yok. ‘Hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz, ortada henüz bizim bile vakıf olduğumuz bir teklif yok’ diyor. Sayın Bakan rejim değişti haberin yok mu? Bunlar Adalet Bakanlığı'nda hazırlanmıyor mu? Sana niye sorsunlar ki ayrıca, bir paralel yapılanma olduğunun farkında değil misin? Bir Hazine Bakanı var iki yerde. Bir Türkiye Cumhuriyeti var, bir de Saray var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.