Kılıçdaroğlu: Ortada bir ateşkes yok!

Kılıçdaroğlu: Ortada bir ateşkes yok!
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Sonunda bir anlaşmayı imzaladılar. Ortada bir ateşkes yok. Erdoğan öyle diyor ama ortada böyle bir şey yok" dedi.

Konuşmasına tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak, başlayan Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretini şu sözlerle değerlendirdi.

"Gözlem noktalarındaki kuşatma kalkmıyor"
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyaretini de değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Sonunda bir anlaşmayı imzaladılar. Ortada bir ateşkes yok. Erdoğan öyle diyor ama ortada böyle bir şey yok. 3 devlet askeri faaliyetlerin durdurulması kararı alıyor. Türkiye bu anlaşma ile Suriye rejimini resmen tanıyor, sözleşmede Suriye 'Arap Cumhuriyeti' olarak geçiyor. Türkiye Suriye'nin toprak bütünlüğünü kabul ediyor. 'Suriye'nin kaderini Suriye belirler' diyorduk. 'Hayır efendim biz belirleyeceğiz' diyorlardı. Şimdi gittiler, anlaşmayı imzaladılar. Suriye hava sahasının açılması ancak Suriye kabul ederse açılacak. Terör örgütü HTŞ, 'Ben bu anlaşmaya uymuyorum' dedi. Suriye gözlem noktalarından geri çekilmeyecek. Gözlem noktalarındaki kuşatma kalkmıyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.