Kılıçdaroğlu: Tasfiye süreci yaşıyoruz

Kılıçdaroğlu: Tasfiye süreci yaşıyoruz
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Suçluyu doğrudan siyasi otorite belirliyor.Geldiğimiz nokta FETÖ ile mücadele olmayı geçti, artık iktidara muhalif olanların tasfiye sürecini yaşıyoruz" dedi.

"OHAL'de yeter" Forumunda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal  Kılıçdaroğlu, iktidarı hedef aldı, OHAL ile birlikte hukukun askıya alındığını, yargı bağımsızlığının ağır yaralar aldığını ve FETÖ ile mücadele denilerek Türkiye'de muhaliflerin hedef alındığını vurguladı. Kılıçdaroğlu'nun konuşması özetle şöyle: 

"FETÖ örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkarılabilirse, Türkiye gelecek açısından daha sağlam ve sağlıklı adımlar atabilecek. Ama bu aşama özenle ve büyük bir dikkatle toplumun gözünden kaçırılıyor. Sizi biraz geriye götürmek istiyorum. 15 Temmuz'dan hemen sonraya. İki 15 Temmuz var biliyorsunuz, halkın ve milletvekillerinin, bir de iktidarın 15 Temmuz'u. Halkın 15 Temmuz'u belli: Meydanlara çıkması, parlamentoda milletvekillerinin görev yapması, olası dikta yönetimine karşı çıkılması. 250 şehidimiz, binin üzerinde gazimiz var. Hiçbir tereddüdümüz yok bunda. Ama bir de 15 Temmuz'u fırsata çevirip, 20 Temmuz'da darbe yapanların 15 Temmuz'u vardı. Bizim karşı çıktığımız budur. 15 Temmuz'u fırsata çevirip 20 Temmuz'da siyasal darbe yapanlara biz karşı çıkıyoruz.

MGK'nın OHAL'le ilgili kararındaki cümleleri hatırlattı
MGK 20 Temmuz'da toplandı ve OHAL ilanına karar verdi. MGK hangi gerekçeyle OHAL'i istedi? Kararı aynen okuyorum: 'Demokrasimizin hukuk devleti ilkesinin, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin etkin bir şekilde uygulanabilmesi amacıyla Anayasamızın 120. maddesi gereği hükümete OHAL ilan edilmesi tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır.' Hiçbir  tereddüt yok, bu kadar net ve açık. Çok önemli bir cümle daha var, 'Bu tavsiye sadece ve sadece demokrasiye, hukuk devletine, hak ve özgürlüklere yönelik tehditlerin ortadan kaldırılması için çalışmaları kolaylaştırma amacına yöneliktir.' Bugün geldiğimiz noktaya bakın, hangi demokrasi, hangi hukuk  devleti, hangi insan hakları? Açıkça 20 Temmuz'da MGK'nın tavsiye kararının 180 derece tersi bir oluşum içinde şu anda Türkiye.

İktidara güvenmediğimiz için OHAL'e hayır dedik
O nedenle biz iktidara güvenmediğimiz için, FETÖ ile aynı menzile yürüyorlardı, onun için güvenmedik. Sizin OHAL'inize güvenmiyoruz dedik, parlamentoda hayır oyu vereceğiz dedik ve hayır oyu verdik. Bugün itibariyla CHP'nin ne kadar doğru bir tutum izlediğini toplumun artık görmesi lazım. Hukuk devletinin askıya alındığı bir süreci yaşıyoruz.

Bugüne kadar 31 KHK çıkarıldı. 'Anayasada şu madde var', bunların hiçbir önemi yok. Siyasal iktidar, Anayasa Mahkemesi'nin eski kararından dönmesiyle KHK ile istediğini yapabilir hale gelmiştir.

'Anayasa açıkça ihlal ediliyor'
Anayasa artık açıkça ihlal ediliyor. Hükümet artık ben istediğimi yapar, KHK ile düzenlerim diyor. Bugün bir  KHK çıkarıp, Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş kanununu askıya alması hiç de şaşırtıcı gelmeyecektir. Bu giysiyi Türkiye'ye giydiren Anayasa Mahkemesi'nin oturup düşünmesi lazım. Kendilerine bir fırsat sunduk, sivillere dokunulmazlık ve giysi ile ilgili düzenlemeyi Anayasa Mahkemesi'ne taşıdık. Umarım akıl, hukuk galip gelir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.