Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ordusuna ihanettir

Kılıçdaroğlu: Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ordusuna ihanettir
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ı ziyareti sonrası basın açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu, “Medyanın özgür olması lazım. Yandaş medya diye bir kavramın olmaması lazım. Ahlaki olarak da demokratik olarak da bu tür kavramlardan Türkiye’nin kurtulması lazım. Sözünü ettikleri hukuk reformu bu galiba. Yasaları beğenmedikleri medya organları üzerinde acımasızca uygulamak, söylemek istedikleri hukuk reformu bu galiba. Türkiye’yi biraz daha geriye götürmek… Ne yaparlarsa yapsınlar Türkiye’ye demokrasiyi, hukuku getirmeye kararlıyız dostlarımızla beraber” diye konuştu.

"DEVLETE VE ORDUYA İHANETTİR"

Kılıçdaroğlu, Tank Palet Fabrikası’na ilişkin, “Katar ordusuna TSK’nın en önemli fabrikasının 0 bedelle verilmesini asla kabul edemeyiz. Arkasında kim olursa olsun, kimi arkalarına alırlarsa alsınlar, Tank Palet fabrikasının Katar ordusuna peşkeş çekilmesi Türkiye Cumhuriyeti devleti ve ordusuna ihanettir. 1 dolar almadılar… Bunu gündeme getirmemizden rahatsız oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Dün bir haber kanalındaki televizyon programında eski bir AK Parti milletvekilinin Katar hakkında demeçlerini de eleştiren Kılıçdaroğlu, "Milletvekili Katar için, ekonomik olarak Türkiye'yi neredeyse en kritik dönemlerde besliyor para aktarıyorlar" diyor.

"NE ZAMANDAN BERİ TÜRKİYE, KATAR'IN BESLEMESİ OLDU?"

Ya ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti Devleti Katar'ın beslemesi oldu? Buna itiraz eden var mı? Bunu sorgulayan var mı? Bunu konuşan var mı? Yanlıştır diyen var mı? 'TC Devleti Katar'ın beslemesi olamaz' deyip 'bunu düzelt' diyen var mı? RTÜK var mı? Yok, yok. Neden? Kanal yandaş kanal, söyleyen de AK Partili de onun için. Bundan daha ağır bir cümle olabilir mi? Katar Türkiye'yi besleyebilir mi? Biz aç mıyız yav? Biz, el avuç açan bir devlet miyiz? Biz Katar'ın beslemesi miyiz? Tank palet fabrikasını bedava verdi. Neden? Besleme olduğun için mi? Bunların tartışılması lazım." diyerek ortak basın toplantısını noktaladı.

Kılıçdaroğlu, Doğu Akdeniz gemi aramasıyla ilgili ise, “Şu soruya hâlâ cevap alamadım. Gemimizde arama yapılırken 5 saat Türkiye Cumhuriyeti’nden haber yok. Neden ulaşamadılar? 4 saatte ulaşamadılar arama yapacağız diye Roma Büyükelçisini arıyorlar. Neden çünkü herkes bir kişiye bağlı ona ulaşamazsan hiçbir şey yapamıyorsun” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.