Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Madımak' tepkisi: 'Generaller hapiste katil serbest'

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'Madımak' tepkisi: 'Generaller hapiste katil serbest'
Kemal Kılıçdaroğlu, Sivas Madımak Katliamı Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 75 yaşındaki Hayrettin Gül'ün kalan cezasının kaldırılmasına tepkide bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre; Sivas Madımak Katliamı Davası'nda ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan 75 yaşındaki Hayrettin Gül'ün kalan cezası, Adli Tıp Kurumu 3'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporu ile "Sürekli Hastalık" hali kapsamında bulunduğu sebebiyle kaldırıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Madımak failinin cezasını kaldırmasına sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kılıçdaroğlu, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerin hapiste tutuluyor olmasını hatırlatarak "Suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun söz konusu paylaşımları şöyle:

Ahlaki meşruiyeti olmayan Erdoğan, bu ülkeye ömrünü vakfetmiş, 80 yaşının üstüne gelmiş emekli generallerimizi hapiste tutarken; suçu sabit bir katilin serbest bırakılmasını emretmiş. Şimdi söyler misiniz, ahlak bunun neresinde?

Ben kendisinin “ahlaki ve siyasi meşruiyetinin olmadığını” söylemiştim. Erdoğan’ın uçan sarayına binen gazeteciler bu soruyu sormamış. Aynı, seçim öncesi Türkiye’nin doğalgaz borcunu erteleyip, Erdoğan’a kaynak yaratan Putin’in, bunu ne karşılığında yaptığını sormadıkları gibi…

Erdoğan yine sözlerimi çarpıtarak, yalanlarına devam etmiş. Bir sosyolojiden bahsederek, özeleştiri yaptığımı anlayamamış.

İlgili Haberler

Kaynak:MUSTAFA DOLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.