Kılıçdaroğlu’ndan “Sinan Ateş” paylaşımı

Kılıçdaroğlu’ndan “Sinan Ateş” paylaşımı
Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bir yıl önce Ankara'da öldürülen Sinan Ateş hakkında bir paylaşımda bulundu.

30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı ve tarihçi Sinan Ateş’in öldürülmesinin üzerinden bir yıl geçti. Ateş’in eşi Ayşe Ateş, bir yıl önce cinayete kurban giden Sinan Ateş için sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. Eş Ateş’in mesajına eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ndan yanıt geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu kişisel X hesabından Ayşe Ateş’in paylaşımını alıntılayarak bir mesaj yayınladı. Sinan Ateş cinayetinin “dipsiz kuyu”ya dönüştürülmek istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, sorumlular cezalandırılıncaya kadar mücadele edeceğini belirtti.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in yanında olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu mesajını; ““Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun” sözleri ile tamamladı.

İşte Kemal Kılıçdaroğlu’nun Sinan Ateş paylaşımı:

“Hukuk devleti; demokrasiyi, insan onurunu, insan hak ve özgürlüklerini, yasa önünde eşitliği teminat altına alan, tüm kurumsal işleyişinde, iş ve işlemlerinde kendisini hukukla bağlı sayan devlettir. Hukuk devletinin temel şartı da, 86 milyon vatandaşın kendisini "emin ve güvende" hissetmesini sağlamaktır.

Ankara’nın göbeğinde torbacılara katlettirilen Doç. Dr. Sinan Ateş’in ölümünün üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen bir arpa boyu kadar yol alınamadı. Ortada iddianamenin olmadığı ve “dipsiz kuyu”ya dönüştürülmek istenen bu cinayetin üzerinin kapatılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.

Sevgili kızım Ayşe,
Haklı mücadelende dün olduğu gibi bugünde yanındayım. Bu alçak cinayetin en ufak ayrıntısına kadar aydınlatılması ve sorumlularının cezalandırılmasını sağlayana kadar mücadele edeceğimizi bilmeni isterim.

“Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun””

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.