Kılıçdaroğlu’nun İnce hatası

Kılıçdaroğlu’nun İnce hatası
İktidarın start verdiği seçimlere yoğunlaştığı şu günlerde hala iç tartışmalardan çıkıp, yaklaşan yerel seçimlere endekslenemeyen CHP’nin Genel Başkanı ile İnce’nin başını çektiği parti içi muhalefet hala aynı yerde.

İktidarın start verdiği seçimlere yoğunlaştığı şu günlerde hala iç tartışmalardan çıkıp, yaklaşan yerel seçimlere endekslenemeyen CHP’nin Genel Başkanı ile İnce’nin başını çektiği parti içi muhalefet hala aynı yerde. Partiyi yıpratma adına ellerinden geleni devrimcilik sayan bir grubun yılardır iktidar olamayan bir partide hala suçlu aramaları da ayrı bir sorun olarak CHP’nin karşısında durmakta. Çünkü birlik beraberlik içinde yürümesi gerek bir partinin her seçim ve kongreler ardından gerlip, gruplara ayrılması ve bu ayrılan grupları bir araya getirme çabaları ile zaman kayıp eden bir CHP’nin yaratıldığını anlamayanların bu partiye verdikleri zarar muhalefette kalma cezasıdır.
Son olarak Başkanlık seçiminde rakibi olarak gösterilen İnceyi aday gösteren, seçime gireme me tehlikesi ile karşı karşıya olan İYİ Parti’yi seçime sokturan, HDP’nin de oy alması gerektiğini ima eden Kılıçdaroğlu’ya karşı başlatılan parti içi savaşla yaklaşan yerel seçimler öncesi partinin enerjisini harcatan bu kesimin amacı partinin genelde olduğu gibi yerelde de güdük kalmasıdır.
Ve bunların birçoğunun yıllardır olduğu gibi bugünde CHP’nin içine sokulmuş olan turuva     atlarıdır…
İşte tamda burada Kılıçdaroğlu’nun benim gibi iyi niyetli olup hata üzerine yaptığı hatalara gelmek istiyorum.
Evet, iyi niyetli olduğuna inandığım ve solu oldyğu gibi muhalefeti toplama adına tavizler veren bir kişiliğe sahip olan Kılıçdaroğlu’nun en son hatası da İnce hatasıdır..
Çünkü İnce’nin başkan olamayacağını Kılıçdaroğlu’da bilirken, onu aday gösterip, defterinin kapatırım hesabı yapan Kılıçdaroğlu bunun hiçte doğru bir yol olmadığını YSK’nın önüne gideceğim deyip, seçim akşamı ortalıkta kayıp olan İnce ‘nin başına kalın işler açacağını hesaplayamadı..
Ya da bu durumu parti içine ve kamuoyuna     anlatamadı.
Ve bugün hem de yerel seçimler öncesi İnce ile onun etrafındakilerle uğraşıp, dururken iktidar yine atı alıp, Üsküdar’ı geçecek gibi..
Bunu önleminin tek yolu ise CHP’de İstanbul büyükşehir de aday olmayı düşünenlerin seçim öncesi elini daraltmak istedikleri Kılıçdaroğlu’nun dik durum muhalif kesim denen kesimi partiden atması yada susturması için atacağı ciddi bir adım yeter artar bile.. Bunu yapanın lider olduğu ve onca soruna karşı hala iktidarda olduğunu da görmesi gereken Kılıçdaroğlu’nun bunu yapmak içinde şu ana kadar adı geçenleri değil yeni adı sanı duyulmamış ama partisi için mücadele edenlere şans vermesi ve kuracağı yeni ekiple İnce dahil parti içi tüm muhalefet kesimini ipini kesip, silip atmalıdır diye düşünüyorum.. 
Bunu yapmak içinde Küba’ya değil Başkan Erdoğan’ın silinmez dedikleri oca kişiyi bir kalemde silip attığı onca sözde önemli kişilere bakmakla yapabilir..
Çünkü ben olmazsam kıyamet diyerek partilerini, kamuoyunu meşgul edenlerin bugün adı bile okunmadığını görmek CHPnin önünü kapatmayacağı gibi açacaktır derim..
Serhat Ardahan Spor’a İstanbul’da Futbol 
Turnuvası ve Etkinlik Desteği
Ardahan’ı 3. Lige taşıma iddiasını sürdüren ve tüm maddi imkânsızlıklara ve olumsuzluklara karşın ARDAFED’in ve 19 Kişilik Ardahanlı Yeni Yönetimin üstlenip, baştan aşağıya yeniden kurduğu Serhat Ardahan Spor’a destek kampanyası sürüyor. Futbol Okulu açarak, Ardahanlı küçük çocukları futbol ve spor’a hazırlayacak olan Serhat Ardahan Spor’a destek amaçlı İstanbul’da bir gece ve futbol turnuvası düzenlenecek. Konu hakkında bir açıklama yapan Serhat Ardahan Spor Kulübü Basın Sorumlusu Barış Bilgin, ‘Bu hafta İstanbul’da yapılacak olan kura çekimi ile 2018/2019 Futbol Sezonunda rakipleri belli olacak Serhat Ardahan Spor’un yeni takviyelerle lige güçlü girmesi için başta maddi destek olmak üzere manevi desteklere ihtiyaç duymakta. Ardahan Dernekler Federasyonun yanı sıra biz Ardahanlı 19 kişinin bir kaşe ile alıp, yok imkânlara ve verilen az çok maddi desteklerle sahaya sürülen Serhat Ardahan Spor için İstanbul’da geniş çaplı bir bilgilendirme toplantısının yanı sıra ARDAFED’in organize edeceği Serhat Ardahan Spor’a destek Futbol Turnuvası düzenlenecek. Bu yönde çalışmalara başladık. Umarız İstanbul’da ki hemşerilerimiz bu iki önemli etkinliğe sahip çıkar ve Serhat Ardahan Spor’un yanında yer alırlar.’ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.