Kim bu keyifçi bakan?

Kim bu keyifçi bakan?
Gazetemizin 17 Ağustos tarihinde yayınladığı ‘Keyifçi Bakana Son Dakika Golü’ başlıklı haberi TBMM’ye taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuyla ilgili bir soru önergesi verdi

Haberimizde Sayıştay 4. Dairesi Başkanlığı’nın 2014 yılında yaptığı incelemelerde, bir bakanlığın bakan, müsteşar ve danışman odalarına Digitürk keyif (spor, belgesel, müzik) paketleri aboneliği yaptırdığını tespit ettiğini; bakanlığı denetleyen raportörün ileri sürdüğü deliller doğrultusunda başlayan dava sürecinin 2018 yılında karara bağlandığını ve Temyiz Kurulu’nun aldığı “kamu zararı yoktur” kararına rağmen düzenlenen ek rapor bilgileri ışığında kamu zararı olduğuna oyçokluğuyla karar verdiğini iletmiştik.

Sayıştay Başkanlığı 4. Dairesi, bakan ve müsteşar makam odaları ile danışman odalarına ait Digitürk ‘keyif’ paketleri (sporsever, belgesel, çocuk, müzik ve eğlence, haber ve dünya paketleri) ile ‘süper lig’, ‘film’, ‘şampiyonlar’ paketlerine ilişkin abonelik bedellerinin kurum bütçesinden ödenmesinin yasal dayanağı olmadığını belirterek, oluşan zararın bakan, müşteşar ve danışmanlardan ortaklaşa ve zincirleme olarak tahsil edilmesine hükmettiğini iletmiştik.

Soruşturma başlatıldı mı?
CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yanıtlandırılması talebiyle bir soru önergesi verdi. “Bahse konu olan bakanlık hangisidir” diyen Tekin, “Söz konusu görevliler hakkında idari bir soruşturma başlatılmış mıdır? Bakan, müsteşar ve danışman odalarına Digitürk keyif paketleri aboneliği ücretleri için kurum bütçesinden ödenen tutar ne kadardır? Bakan ve bürokratların verdikleri savunmada, keyif paketi satın alınmasının bakanlık görev ve yetkileri dahilinde olduğunu ileri sürmeleri, bakanlık görev yetkileri ve bunları belirleyen ilgili mevzuatlarla örtüşmekte midir? Digitürk veya diğer dijital platformların abonelik ücretlerinin kurum bütçesinden ödenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kurumunuzca bu gibi keyfi harcamaları önlemek adına herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?” sorularını yöneltti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.