Kiracılar Bu Habere Dikkat! Bir Kuruş Yüzünden Evinizden Atılabilirsiniz…

Kiracılar Bu Habere Dikkat! Bir Kuruş Yüzünden Evinizden Atılabilirsiniz…
Kirasını sadece 22 kuruş eksik yatıran bir kiracıya mahkemeden şok eden bir karar geldi.

Cansev Temuçin - Kiracılarla ev sahipleri arasında zam tartışması sürerken, Bursa’dan gelen haber kiracıların canını sıktı. İş yerinde kiracı olan bir kişi kirasının 22 kuruş eksik yatırdığı için dükkanını boşaltmak zorunda kaldı.

Sözcü Gazetesinin haberine göre, Bursa Nilüfer’de ahşap dekorasyon ürünleri satan bir iş yeri sahibi olan kiracı Suat Eken ev sahibi ile mahkemelik oldu. Dükkan sahibinin kirayı 4.700 TL’den 14 bin TL’ye çıkarmak istemesi üzerine yasal oran üzerinden kirasını yatıran Eken, mahkemeye verildi. Ancak mahkemede Eken, kirasını yasal orandan 22 kuruş eksik yatırdığı için haksız bulundu ve iş yeri hakkında tahliye kararı verildi.

Öte yandan Bursa 3. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından verilen karara göre, Eken’in 22 kuruş üzerinden yüzde 20 icra inkar tazminatını da ödemesine hükmedildi.

Mahkemenin kararı hakkında konuşan kiracı Suat Eken ise şunları söyledi: “2017 yılından beri çalıştırdığım işletmemin dükkan sahibi, 4 bin 700 TL olan kira bedelini 14 bin TL’ye yükseltti. Ancak bu talebini kabul etmeyerek, yasaların bana tanıdığı artış yoluna gittim. İlk ödemede 22 kuruş eksik ödeme yapmışım. Daha sonra bunu düzelterek fazlasını ödedim ve her ayın dekontunu da kendisine attım. Dükkan sahibi 22 kuruşu bahane ederek avukatı aracılığıyla bana dava açmış. 6 Haziran’da görülen davada, bir üst mahkemeye itiraz yolu kapalı olmak üzere tahliye kararı verildi. Ben bu adaletsizliği kınıyorum ve gereğinin yapılmasını istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.