Kiraya yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? İddialara yanıt geldi

Kiraya yüzde 25 zam sınırı kalkıyor mu? İddialara yanıt geldi
Kiraya yüzde 25 zam sınırının kaldırılacağı iddialarına Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yalanlama geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in basına kapalı olarak gerçekleştirdiği toplantıda yüzde 25’lik kira zam sınırını kaldırmayı planladığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, söz konusu iddianın doğru olmadığını bildirdi.

Türkiye'de vatandaşların en temel sıkıntılarından birisi haline gelen barınma sorunu kiracıları zora sokmaya devam ederken gündeme gelen yüzde 25 sınırının kaldırıldığına yönelik iddia çok konuşuldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimsek'in üç gün önce basını kapalı gerçekleştirdiği toplantıda, yüzde 25 sınırlamasının kaldırılacağını, önümüzdeki dönemde buna ihtiyaç olmadığını söylediği gündeme gelmişti.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi,sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, bazı basın yayın organlarında yer alan iddianın manipülasyon içerdiği ifade edildi.

'YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLECEK'

Bakanı Şimşek'in basına kapalı bir toplantıda konut kiralamalarında kira artış oranını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz 2024'te sona erecek düzenlemeye ilişkin soru üzerine "düzenlemenin sona ermesine yakın yeniden gözden geçirileceğini" ifade ettiği aktarıldı.

Konut kira artışlarındaki düzenlemeyle ilgili henüz bir karar alınmadığı vurgulanan paylaşımda, Bakan Şimşek'in kamuoyuna resmi bir açıklamasının bulunmadığı ifade edildi.

İlgili Haberler

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.