Kırmızı iller listesi belli oldu! İşte Türkiye'deki çok yüksek riskli şehirler

Kırmızı iller listesi belli oldu! İşte Türkiye'deki çok yüksek riskli şehirler
Bugün 3.5 saatlik toplantısı sonrasın biten Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı ile birlikte açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önemli bilgiler verdi. Erdoğan özellikle kırmızıya dönüşen illerin de yer aldığı bir dizi önlemin alındığını deklare etti. Vatandaşlar da yaşadıkları şehirlerin durumunu merak ediyor ve araştırıyor. Peki, hangi iller kırmızı? İşte detaylar..

Milyonların gözü bugün gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı'ndaydı. Son günlerde vakaların ve ölümlerin artmasıyla birlikte birçok kararın alınması ve eski tedbirlere yeniden dönülmesi konusunda yeni açıklamaların gelmesi bekleniyordu. Cumuhrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantı sonrasında yaptığı açıklamada ülkenin yüzde 80'inin çok yüksek risk grubuna girdiğini ve bir dizi önlemlerin alınması gerektiğini duyurarak yeni tedbirleri paylaştı. Ayrıca harita üzerindeki renkler de paylaşıldı. Kırmızı iller listesi haberimizde yer alıyor.


Koronavirüs risk haritasında hangi risk ne anlama geliyor?

Sağlık Bakanlığı tarfından hazırlanan ve güncellenen koronavirüs haritası dört renkten oluşuyor. Buna göre vatandaşlar da kendi yaşadıkları şehirlerinid urmunu öğrenebiliyor. Bilgiler belirli aralıklarla güncelleniyor ve sayıları da aynı harita üzerinden yayınlanıyor. Düşük riskli (mavi), orta riskli (sarı), yüksek riskli (turuncu) ve çok yüksek riskli (kırmızı) olarak kategoriler belirlendi.


 


Yeni alınan koronavirüs kararları!

Ramazan ayı da dahil olmak üzere önümüzdeki iki ayla ilgili sokağa çıkma kısıtlaması hakkında da konuşan Erdoğan; "Çok yüksek riskli grubu temsil eden kırmızı kategorideki iller nüfusumuzun % 80'ini temsil eden 58 şehre ulaşmıştır. Türkiye'nin tamamında sokağa çıkma sınırlaması akşam 21:00 ve 05 olarak her gün devam edecektir. Kırmızı kategorideki illerde, pazar günü uygulanan kısıtlama artık cumartesi ve pazar olarak sürecektir. Lokanta ve kafe gibi işletmeler renk ayrımı olmaksızın %50 kapasite şekilde çalışabilecektir. Kapanma saati sonrası ve sokak kısıtlaması günlerindeki paket servisi devam edecektir. Ramazan ayında fedakarlık yapacağız. Ülke genelinde hafta sonu sınırlaması uygulayacağız. Sadece Ramazan boyunca lokanta ve kafe gibi işletmeler hizmetlerini paket servisle sınırlandıracak. Yine ramazan boyunca toplu iftar ve sahur gerçekleştirilemeyecektir. Kafe ve lokantalara bazı katkılar sağlayacağız. Nisan ve Mayıs aylarınca normalleşme ve izin kapsamın sigorta desteğinden yararlanamayan lokanta ve kafe çalışanlarının primleri desteklenecek nakdi yardım yapılacaktır." dedi.


Türkiye'nin kırmızı renkli şehirleri

  1. Adıyaman
  2. Amasya
  3. Ankara
  4. Antalya
  5. Artvin
  6. Aydın
  7. Balıkesir
  8. Bilecik
  9. Bolu
  10. Bursa
  11. Çanakkale
  12. Çankırı
  13. Çorum
  14. Edirne
  15. Elazığ
  16. Erzincan
  17. Erzurum
  18. Eskişehir
  19. Gaziantep
  20. Giresun
  21. Gümüşhane
  22. Isparta
  23. İçel(Mersin)
  24. İstanbul
  25. İzmir
  26. Kastamonu
  27. Kayseri
  28. Kırklareli
  29. Kocaeli
  30. Konya
  31. Kütahya
  32. Malatya
  33. Muğla
  34. Nevşehir
  35. Niğde
  36. Ordu
  37. Rize
  38. Sakarya
  39. Samsun
  40. Sinop
  41. Sivas
  42. Tekirdağ
  43. Tokat
  44. Trabzon
  45. Yozgat
  46. Zonguldak
  47. Aksaray
  48. Bayburt
  49. Karaman
  50. Kırıkkale
  51. Bartın
  52. Ardahan
  53. Iğdır
  54. Yalova
  55. Karabük
  56. Kilis
  57. Osmaniye
  58. Düzce

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.