Kıvanç Tatlıtuğ ve eşi Başak Dizer’in zorlama hapis talebi reddedildi

Kıvanç Tatlıtuğ ve eşi Başak Dizer’in zorlama hapis talebi reddedildi
Ünlü oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ ile eşi Başak Dizer, kendilerine sosyal medya hesapları üzerinden tehdit ve hakaretlerini saplantı haline getirdiği iddiasıyla Sinan A. hakkında zorlama hapis talebinde bulundu. Mahkeme, talebi reddetti.

Kıvanç Tatlıtuğ ile eşi Başak Dizer, kendilerini sosyal medya hesabı üzerinden ölümle tehdit ettiğini ve hakaret içerikli mesajlar gönderdiği gerekçesiyle Sinan A. hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Şikayet üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma, suçun uzlaştırmaya tabi suçlardan olması nedeniyle Uzlaştırma Bürosu'na gönderilmiş, ancak taraflar arasında uzlaşma sağlanamamıştı. Bunun üzerine savcılık, şüpheli Sinan A. hakkında "Tehdit" ve "Hakaret" suçlarından 9 aydan 4 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açmıştı. İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi ise Sinan A. hakkındaki davaya yetkisizlik kararı vermişti.


DAVAYA RAĞMEN TEHDİTLER BİTMEDİ

Ancak bu süreçte Kıvanç Tatlıtuğ ve Başak Dizer, sosyal medya hesabından şüpheli Sinan A.'nın sürekli hesap ismi değiştirerek defalarca ölüm tehdidinde bulunduğu gerekçesiyle yeniden mahkemeye başvurdu. Mahkemeden üç aylık tedbir kararı aldıran Tatlıtuğ çifti, "Kocana söyle hazırlık yapsın, yok edicem onu. Kıvanç'ın dünyasını seyret, eser kalmayacak, kocan ölecek, hiç ümidin kalmasın. Bak nasıl gömüyorum kocanı, akın ediyo insanlar cenazesine" şeklindeki tehditlerin devam etmesi üzerine avukatları İbrahim Halil Ateş aracılığıyla bir kez daha mahkemeye başvurdu.


İTİRAZA RED

İstanbul 1. Aile Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, "Şüphelinin tehdit ve hakaretlerini saplantı haline getirdiği" belirtilerek şüpheli Sinan A.'nın önleyici tedbir kararına aykırı davranıp tehdit ve hakaret etmeye devam etmesi nedeniyle zorlama hapsi talep edildi. Kararı değerlendiren mahkeme, "Mesajların Sinan A. tarafından gönderildiğinin sabit olmadığı, ayrıca mesajların gönderildiği tarihin sabit olmadığı" gerekçesiyle zorlama hapis talebini reddetti. Tatlıtuğ çifti ise bu karara üst mahkemeye başvurarak itirazda bulundu. İstanbul 2. Aile Mahkemesi de kararın olayla uyumlu ve yasaya uygun olması nedeniyle itirazı reddetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.