Kocaeli'nde darp olayıyla ilgili sıcak gelişme: Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti

Kocaeli'nde darp olayıyla ilgili sıcak gelişme: Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti
Kocaeli'nde engelli bir vatandaşın darp edildiği görüntülerine tepkiler sürerken E.E.'nin şikayetçi olması üzerine Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma başlattığı açıklandı. Ayrıca şüpheliler hakkında gözaltı kararı da verildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan basın açıklamasında, "Müşteki E.E. polis merkezine başvuru yaparak, 22.03.2021 tarihinde tehdit ve hakarete maruz kaldığını ve darp edildiğini ifade etmiş, şüpheliler hakkında şikayetçi olmuştur. Yapılan araştırma kapsamında elde edilen delil ve bulgular doğrultusunda eylemi gerçekleştiren şüpheli F.K. ve ona yardım eden diğer şüpheliler hakkında “Kasten Adam Öldürmeye Teşebbüs”, “Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma”, “Özel Hayatın Gizliliğini İhlal” ve “ Kişisel Verileri Hukuka Aykırı Olarak Yayma” suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmıştır. Soruşturma kapsamında kolluk güçlerine şüphelilerin gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. Soruşturmamız titizlikle sürdürülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.

Ne olmuştu?

İşitme engelli E.E.'nin hediyelik ürün satışı için kendisine gelen tekşif üzerine İzmit'e gelmesi sonrası, Fırat K. ve yanındaki arkadaşları ile gittiği dağ evinde darp edilmeye başladı. Burada Fırat K., elindeki bıçak ile işitme engelli Engin D’nin boğazına dayadığı haldeki görüntüsünü sosyal medyadan paylaşınca, sosyal medyada '#FıratDelikanlıTutuklansın' hashtagi başlatılarak büyük tepki çekti.

Engin E. şikayetçi olurken, Fırat K.’nin kayıplara karıştığı öğrenildi. Polis ekipleri olaya karışan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattığı belirtilldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.