“Komünist başkan” İstanbul’dan aday olacak mı?

“Komünist başkan” İstanbul’dan aday olacak mı?
Yerel seçimler için partilerin aday belirleme çalışmaları devam ederken İstanbul’un ilçeleri için ismi geçen Tunceli Belediye Başkanı Maçoğlu’ndan partisinden ilk açıklama geldi.

Türkiye Komünist Partisi’nden Tunceli Belediye Başkanı seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu gözünü büyükşehirlere dikti. Maçoğlu'nun 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’un Kadıköy ilçesinden belediye başkanlığına aday gösterileceği iddia edilmişti. Konuya dair iddialara yanıt veren TKP, Maçoğlu’nun aday gösterilmesi olası ilçeleri açıkladı.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, yerel seçimlerde İstanbul’un dört ilçesinden birinden veya İzmir’den aday olabilir. Konuya dair Tele1’e konuşan Türkiye Komünist Partisi (TKP) Genel Sekreteri Kemal Okuyan, Maçoğlu’nun adaylığı için çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Okuyan, Maçoğlu’nun İstanbul’un Kadıköy, Bakırköy, Şişli ve Üsküdar ilçelerinden birinde belediye başkan adayı olarak gösterilebileceğini söyledi. Henüz ihtimallerin değerlendirildiğinin altını çizen Okuyan, İzmir için de çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Özellikle Kadıköy’de Maçoğlu’na yönelik talebin fazla olduğunu belirten Okuyan nihai kararı birkaç gün içinde açıklayacaklarını da sözlerine ekledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.