Konya'da heyelan: Yol 3 metre çöktü

Konya'da heyelan: Yol 3 metre çöktü
Konya'nın Taşkent ilçesinde meydana gelen heyelan ve taşkın sonucu iki mahalleyi birbirine bağlayan yol 3 metre çöktü.

Konya'nın Taşkent ilçesinde dün başlayan yağmur taşkına sebep oldu. İlçede yer alan Çetmi Mahallesi ile Bolay Mahallesi'ni birbirine bağlayan yolda karların erimesi ve yoğun yağış sebebiyle heyelan oluştu. Heyelan sonucu iki mahalleyi birbirine bağlayan yol çöküp ulaşıma kapanırken, belediye ekipleri yolun yeniden yapım çalışmasına başladı.

Aynı zamanda bölgedeki bazı dere yataklarının taşması ile bazı arazilerin de su altında kaldığı belirtildi.

Çetmi Mahallesi Muhtarı Ahmet Yazıcı heyelanın dün gece 23.30 sularında gerçekleştiğini söyleyerek, ''Kar sularının erimesi ve dün sabah saatlerde başlayan ve aralıklarla devam eden yağmur nedeniyle dere yatakları taştı. Bazı araziler sular altında kaldı. Çetmi ve Bolay Mahallesi arasındaki yol da heyelan nedeniyle yaklaşık 3 metre çöktü. Şu an ulaşım sağlanamıyor. Yolun çöktüğünü duyduktan sonra büyükşehir ve Taşkent belediyelerine haber verdik. Belediye ekipleri gerekli çalışmalara başladı. Mahallede herhangi bir olumsuzluk ve sağlık problemi yaşanmadı'' diyerek Bolay Mahallesi'nde ulaşımın Ermenek yolu üzerindeki yayla yolundan yapılabildiğini söyledi.

Bolay Mahallesi sakinlerinden Mehmet Özden de ''Ben 75 yaşındayım bugüne kadar böyle bir olay yaşamadık. Çok korktuk. Hastamız olsaydı gidemezdik'' dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.