Koyun, keçi eti kaç lira? Koyun eti tercih ediliyor mu?

Koyun, keçi eti kaç lira? Koyun eti tercih ediliyor mu?
Nurettin Nebati’nin açıklamaları ile gündem olan koyun eti, vatandaşlar tarafından merak edilmeye başlandı. Koyun eti kaç para? Koyun eti nasıl kullanılır?

Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi - Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati’nin gündeme getirdiği koyun eti bir anda Türkiye’nin en çok konuştuğu ve merak ettiği konulardan biri haline geldi. Koyun etinin ucuz olduğunu belirten Nebati, bu et çeşidinin kokusu nedeniyle tercih edilmemesinden dert yanmıştı. Bu açıklamalar üzerine vatandaşlar, “Koyun eti ne kadar?” ve “Koyun eti kilosu fiyatı 2023 nedir?” gibi soruların yanıtlarını öğretmek için araştırmalara başladı.

“Türkiye’de damak tadı değişti”

Ekonomi ile ilgili yaptığı açıklamalarla gündemden düşmeyen Nurettin Nebati, koyun eti çıkışı ile de dikkatleri üzerine çekti. Haber Global televizyonunda canlı olarak yayınlanan “Başak Şengül ile Mesele Özel” programında konu ile ilgili açıklamalar yapan Nebati, “Türkiye'de damak tadı değişti. Koyun eti ucuz ama tercih edilmiyor, kokusundan dolayı. Bunu da değiştirmek lazım” ifadelerini kullanmıştı.

Vatandaş, et fiyatlarını anımsattı

Ucuz olduğu için koyun etinin tercih edilmesi gerektiğini söyleyen Nebati’ye ise pek çok farklı kesimden tepki geldi. Her geçen gün artan et fiyatlarından yola çıkarak Bakan Nebati’nin sözlerine değişen vatandaşlar, sosyal medya platformları üzerinden tepkilerini dile getirdi.

Vedal Milor’dan Nebati’ye koyun eti cevabı!

Nurettin Nebati’nin koyun eti çıkışı, ünlü gurme Vedat Milor’un da konuya dair bir açıklama yapmasına neden oldu. Kişisel Twitter hesabından paylaşımda bulunan Milor, “Koyun eti kokulu mu olur kokusuz mu? Bana sürekli “siyaset yapma, yemeğini yorumla” diye diye, siyaset yapmadan yemek yorumlayamaz hale geldik!” şeklindeki sözleriyle bakana cevap verdi.

Koyun eti kaç para?

Tüm bu gelişmeler yaşanırken, vatandaşlar da koyun eti ile ilgili bilgileri sorgulamaya devam ediyor. Koyun eti ile ilgili yapılan fiyat araştırmasında ise detaylı sonuçlara ulaşmak oldukça güç oluyor. Koyun eti, halk tarafından çok sık tüketilmediği için kasapların ve süpermarketlerin raflarında yer almıyor. Bu nedenle güncel koyun eti fiyatları 2023 yılı sorgulamalarında sağlıklı veriler edinmek mümkün olmuyor.

Keçi ve kuzu eti fiyatları nasıl?

Koyun eti ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, kuzu ve keçi etleri ile ilgili fiyat bilgilerine ulaşılıyor. Keçi etinin kilosu 40-50 lira arasında değişirken, kuzu etinin kilo fiyatı ise 200 ile 500 TL arasında seyrediyor. 

Koyun etinin özellikleri?

Koyun etinin, kuzu etine göre daha sert bir yapıya sahip olduğu biliniyor. Kokusu nedeniyle de tercih edilmeyen koyun etinin pişirme süresi de kuzuya göre daha uzun oluyor. Koyun etinin yağ oranının ise kuzu etinden daha düşük olduğu ifade ediliyor. Ayrıca koyun etinde bulunan protein ve demir miktarlarının da dana etine kıyasla daha az olduğu ortaya konuyor. Koyun etinin kalorisi dana etinden fazla olurken, kolesterol miktarının ise daha düşük olduğu söyleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.