Kulis: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'i tasfiye etmek için düğmeye bastı

Kulis: Ekrem İmamoğlu, Özgür Özel'i tasfiye etmek için düğmeye bastı
Köşe yazarı Abdulkadir Selvi "Özgür Özel ile Ekrem İmamoğlu’nun arasına kara kedi girdi." dedi.

İktidara yakınlığıyla bilinen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Özgür Özel ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun arasında gerginlik yaşandığını iddia etti.

Aralarının bozulmalarına yol açan olaylara değinen Selvi, İmamoğlu'nun harekete geçtiğini ve Özgür Özel’i tasfiye etmek için düğmeye bastığını ileri sürdü. Selvi, "Seçimleri kaybederse CHP’nin başına geçmek için harekete geçeceği, seçimi kazansa dahi Özgür Özel’i genel başkanlıkta tutmamakta kararlı olduğu konuşuluyor." dedi.

Selvi, "İmamoğlu ile Özgür Özel arasına kara kedi girdi" başlıklı yazısında şunları aktardı:

YEMEKTE YAŞANANLAR

İşte o toplantıdan önce Ekrem İmamoğlu ile Özgür Özel yemekte buluşuyorlar. Yanlarında İmamoğlu’nun en güvendiği isimlerden Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek var. İmamoğlu, İstanbul’da ilçe belediye başkan adaylıklarının belirlenmesine kimseyi karıştırmayacağını Özgür Özel’in yüzüne karşı söylüyor. Bazı illerde belediye başkan adaylıklarının belirlenmesinde Veli Ağbaba ve Ali Mahir Başarır’dan kaynaklı sıkıntılar olduğunu anlatıyor. “İstanbul’u ben belirleyeceğim. Geri kalanı Gökhan sana anlatır. Şimdi benim gitmem gerekiyor” diyor ve kalkıp gidiyor.

Özgür Özel de İstanbul’da ilçe belediye başkan adaylarının ilan edildiği tanıtım toplantısına katılmıyor.

AFİŞ KRİZİ

Bir de afiş krizi var. Ekrem İmamoğlu bilboardlara asılmak üzere afişler hazırlatıyor. Özgür Özel, İmamoğlu ile afişlerde kendi fotoğrafının da yer almasını istiyor. Ama İmamoğlu bunu kabul etmiyor. Böylece İstanbul’daki seçim afişlerinde Özgür Özel yer alamıyor. Dahası Ekrem İmamoğlu, İstanbul’da seçim kampanyasını kendisinin yürüteceğini belirtiyor. Özgür Özel’i İstanbul’da istemiyor. Özgür Özel CHP Genel Başkanı ama Ekrem İmamoğlu istemediği için İstanbul’daki seçim kampanyasına katılamıyor.

1 NİSAN HESAPLARI

Ama asıl kulisi sona sakladım. Ekrem İmamoğlu, İstanbul’u kaybederse CHP’nin başına geçmek için 1 Nisan günü harekete geçer yorumları yapılıyordu ama İmamoğlu şimdiden harekete geçmiş bile. Ama kazansa da kaybetse de Özgür Özel’i tasfiye etmek için düğmeye bastığı söyleniyor. Seçimleri kaybederse CHP’nin başına geçmek için harekete geçeceği, seçimi kazansa dahi Özgür Özel’i genel başkanlıkta tutmamakta kararlı olduğu konuşuluyor.

KILIÇDAROĞLU KUŞKUSU

Özgür Özel’in Kılıçdaroğlu ile ilişki kurması İmamoğlu’nu rahatsız etmiş. Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu’nun kendisine karşı ittifak yapabileceklerinden kuşkuluymuş. Kılıçdaroğlu aday olduğu zaman arkasından ağlayan tek kişi Özgür Özel’di. İlk ihaneti o yaptı. Kurultaydan sonra ise Kılıçdaroğlu’na yaklaştı. Ekrem İmamoğlu da “Kılıçdaroğlu’na ihanet eden bana haydi haydi ihanet eder” diye düşünüyormuş. Ona göre Özgür Özel’i tasfiye etmek için tedbir geliştirmiş.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY HAZIRLIĞI

Tabii Özgür Özel’in attığı her adım genel merkezdeki adamları tarafından Ekrem İmamoğlu’na anında bildiriliyor. Ekrem İmamoğlu, Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasındaki yakınlaşmadan dolayı rahatsız. Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel’in kendisine karşı güç birliği yapmalarından endişe ediyor. O nedenle şimdiden 1 Nisan için kollarını sıvamış durumda.

GÖKHAN GÜNAYDIN MI

Seçimi kaybederse CHP genel başkanı olmak için harekete geçecek. Seçimi kazandığı taktirde İmamoğlu’nun olağanüstü kurultayı toplayıp Özgür Özel’i devirmek için düğmeye basacağı söyleniyor. Özgür Özel’e güvenmediği için onun yerine Gökhan Günaydın’ı CHP’nin başına geçirmeyi planladığı konuşuluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.