Kur’an tefsiri, Kütüb-ü Sitte ve İslam Fıkıh Ansiklopedisi suç delili sayıldı

Kur’an tefsiri, Kütüb-ü Sitte ve İslam Fıkıh Ansiklopedisi suç delili sayıldı
28 Şubat döneminde sık sık rastlanan, polis operasyonlarında İslami eserlerin basın mensuplarına suç deliliymiş gibi sergilendiği günlere geri dönüldü. Mersin'de yapılan bir FETÖ operasyonunda, Hak Dini Kur’an Dili tefsiri, İslam Fıkıh Ansiklopedisi ve Kütüb-ü Sitte'nin yasadışı örgütsel döküman olarak polisler tarafından sergilenmesi dikkat çekti.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada Başsavcılık koordinesinde, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ve Elazığ Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan operasyonda FETÖ/PDY’nin Mersin il sorumlusu ve Mersin il kadın yapılanması sorumlusu oldukları iddia edilen iki kişinin yakalandığı bildirildi.

Operasyonda ele geçirilen materyaller arasında Yargıtay 16. Dairesinin istikrar kazanmış kararlarında örgüt üyeliği suçuna delil olarak sayılamayacağı belirtilmesine rağmen kitaplar da yer aldı.Yargıtay’ın kararı gereği örgütün başı olan Fethullah Gülen’in kitapları bile örgüt üyeliğine delil olarak kabul edilmezken Elmalılı Hamdi Yazır’ın Hak Dini Kur’an Dili tefsirini, Kütüb-ü Sitte’yi, İslam Fıkıh Ansiklopedisi’ni bu şekilde sergilemenin anlamı nedir? Bu eserler Türkiyeli Müslümanların genelinin evlerinde bulunan kitaplarken birçok kişinin evinde de Zaman Gazetesi’nin bir dönem verdiği bu baskıları vardır.KARAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.