Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman hesaba yatacak? Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK ikramiye günleri 2023…

Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman hesaba yatacak? Bağ-Kur, Emekli Sandığı, SSK ikramiye günleri 2023…
Kurban Bayramı’na sayılı günler kala milyonlarca Bağ-Kur, SSK ve Emekli Sandığı emeklisi, bayram ikramiyelerinin ödeme tarihlerini merak etmeye başladı. İşte netleşen bayram ikramiyesi ödeme tarihleri…

Cansev Temuçin - Türkiye, 9 günlük Kurban Bayramı tatiline hazırlanırken, milyonlarca emekli hesaplarına yatırılacak bayram ikramiyelerini bekliyor. Her bayram olduğu gibi bu bayram da ödenecek olan bayram ikramiyesi tutarında henüz bir artış yaşanmazken, ödeme tarihleri ise belli oldu. Farklı kurumlardan maaş alan emeklilerin ödemeleri değişik tarihlerde gerçekleştirilecek. İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığına mensup emeklilerin Kurban Bayramı ikramiyelerini alacakları günler…

Hem maaş hem ikramiye

Bu sene Kurban Bayramı 28 Haziran 2023 günü başlıyor. Dini bayramlardan önce emeklilerin hesabına yatan ikramiyeler Kurban Bayramı’nda da yine dağıtılacak. Sabah gazetesinin haberine göre, maaşlar ve ikramiyeler aynı anda ödenecek.

SSK ikramiye ödeme günü ne zaman?

SSK kapsamında ödeme alacak kişilerin, 17 ile 21 haziran tarihleri arasında hesaplarına maaşları ve ikramiyeleri yatırılacak.

Emekli Sandığı ikramiye ödeme günü

Emekli Sandığı kapsamındaki emekliler ise ödemelerini 23 Haziran’da alacak.

Bağ-Kur bayram ikramiyesi ödeme günü

Bağ-Kur kapsamındaki vatandaşlar ise 22 Haziran’da hem temmuz ayı maaşlarını hem de Kurban Bayramı ikramiyelerini alabilecek.

EYT’lilerin durumu ne?

EYT kapsamında yeni emekli olan vatandaşlar da Kurban Bayramı ikramiyesi almaya hak kazanacak. Aylık bağlama işlemi tamamlanmış olanlar birikmiş ikramiyeleri ile birlikte temmuz ayı maaşlarını da alabilecek.

Kurban Bayramı ikramiyesine zam gelecek mi?

Kurban Bayramı emekli ikramiyesi için ödeme günleri belli olurken ikramiyelere zam yapılması da gündemde. Ramazan Bayramı’nda 2 bin TL olarak ödenen ikramiye tutarının 2.500 veya 3.000 TL’ye çıkarılması bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.