Kurban vekaleti nasıl verilir? İşte Diyanetin açıkladığı vekalet adımları..

Kurban vekaleti nasıl verilir? İşte Diyanetin açıkladığı vekalet adımları..
Kurban Bayramı’nın yaklaştığı günlerde vatandaşlar vekaletle kurban kesimine dair adımları da merakla araştırıyor. Peki vekaletle kurban için vekalet nasıl verilir?

Fatma Müge Yücetürk - Kurban Bayramı’nda dizi vecibelerini yerine getirmek isteyen vatandaşlar kurban pazarlarına akın ediyor. Bazı kişiler ise vekalet yoluyla kurban kestiriyor. Kendisi kurban kesimi esnasında orada bulunmayacak kişilerin tercih ettiği bu yöntem nasıl uygulanmalıdır? Kurban vekaleti nasıl verilir? Vekaletle kurban kesim işlemi nasıl gerçekleştirilir? İşte Diyanet’in konuya dair açıklamaları…

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, vekaletle kurban kesimine dair merak edilenleri paylaştı. Vekalet yoluyla kurban alımı ve kesimine ilişkin bir açıklama yayınlayan Diyanet, kurban vekaleti verilirken atılması gereken adımları sıraladı.

Vekalet yoluyla kurban kesilebileceğini belirten kurum bu yöntemin iki şekilde uygulanabileceğini belirtti.

İlk olarak kurban kesmek isteyen kişinin bir kuruma veya kuruluşa kurban kesimi ve alımına dair bir vekalet vermesi yoluyla ilgili işlemin gerçekleştirilebileceği açıklandı.

İkinci vekaletle kurban kesim yöntemi ise kurban kesimi ve alımı yapmak üzere vekil tayin edilen bir kişiye vekalet vermek biçimde olmaktadır.

Vekalet nasıl verilir?

Kurban kesimi için vekâlet pek çok farklı yöntemle verilebilir. Bunlar; sözlü veya yazılı olabileceği gibi internet, telefon ve faks gibi iletişim yöntemleri üzerinden de yapılabilir.

Vekil tayin edilen kişinin, kurban alımı ve kesimi işlemini yerine getirmesi zaruridir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.