Kurtulmuş ile görüşen Özel'den 'Ogün Samast' tepkisi: 'Karanlık güçler racon kesmektedir, teslim olmayacağız'

Kurtulmuş ile görüşen Özel'den 'Ogün Samast' tepkisi: 'Karanlık güçler racon kesmektedir, teslim olmayacağız'
Kurtulmuş ile Özgür Özel bir araya geldi. Özel, yeni anayasa tartışmalarına ve Hrant Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis'te CHP grubunu ziyaret ederek Genel Başkan Özgür Özel ile görüştü.

Özel, basına kapalı görüşmenin ardından açıklama yaptı. Kurtulmuş'un, iadeiziyarette bulunduğunu belirten Özel, görüşmenin samimi bir ortamda gerçekleştiğini belirterek, TBMM Başkanı'na teşekkür etti.

'ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİYLE İLGİLİ TUTUMUMUZ ÇOK BELLİ'

Özel, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin soruya, "Anayasa tartışması bizim yakın yere koyacağımız bir tartışma değil. Bu konuda CHP'nin hattını koymuştuk. Bahsedilen anayasa değişikliğiyle ilgili konuda tutumumuz çok belli. Ancak bütün partilerin üzerinde görüş alışverişinde bulunabileceği bir süreç olacaksa, o da yerel seçim gündeminden sonra olabilir. Numan Bey ile olan görüşmede konu olmadı. Bizim Anayasa Mahkemesi'ni zayıflatacak, aldığı kararların uygulanmamasına sebebiyet verecek, bu yargı darbesini meşrulaştıracak bir şeyin içinde olmamız zaten mümkün değil. Bu konuda bir teklifle gelinmiş de değil. Genel olarak Anayasa ve İçtüzük ile ilgili gruplar arasında bir mekik diplomasisinin başlaması gibi meseleler de yerel seçimden sonraya kalacak" yanıtını verdi.

'KARANLIK GÜÇLER RACON KESMEKTEDİR'

Hrant Dink cinayeti tetikçisi Ogün Samast'ın tahliyesini değerlendiren Özel, "Bir el, 4 aydaki kanaati değiştirmiş. Bir el, 6 ayda bir olacak şeyi 2 ay öne çekmiş. Bir el, punduna getirmiş katilini serbest bırakmış. Bir el, Hrant Dink'in katilini korumuş, kollamış, günü gelince de hepimize şu mesajı vermiş. "Gerekirse buradaki derin yapı, katiline bile sahip çıkar. Bu kadar güçlüyüz" diyor. Bu hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'ne açık meydan okumadır. "Biz gerekirse katilimize bile sahip çıkarız" demektir. Bu Ermeni cemaati için inanılmaz incitici ve ürkütücüdür. Onların yaşadığı hissiyatı, yüreğimizde hissediyoruz. Bu Türkiye Cumhuriyeti'ndeki bütün vatandaşlara, "Burası öyle Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyetler seviyesi değildir. Burada Anayasa'da yazmayan kurallar var" demektir. Karanlık ve derin güçler hepimizin gözünün önünde racon kesmektedir, buna teslim olmayacağız. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasiye karşı günahlar, suçlar defterine kalın harflerle yazılıp, altı çizilecek bir kara lekedir. Defter, Tayyip Erdoğan defteridir; ama kalemi hangi ittifak ortağı ya da hangi başka siyaset dışı tutup yazmıştır? Onu tarih gösterecek, önümüzdeki süreçlerde göreceğiz. Biz bu yapıya teslim olmayacağız" diye konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.