Maden ocağında göçük! İşçiler göçük altında kaldı...

Maden ocağında göçük! İşçiler göçük altında kaldı...
TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne bağlı ocakta göçük meydana geldi. Göçük altında kalan işçileri kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Zonguldak ilinin Ereğli ilçesine bağlı Kandilli mevkiinde yer alan bir maden ocağında göçük meydana geldi.

TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğü’ne bağlı Armutçuk Maden Ocağı'nda göçük meydana geldi. Olay yerine çok sayıda ekip sevk edilirken göçük altında kalan işçileri kurtarmak için yoğun bir çalışma başlatıldı.

Ocakta 4 madencinin mahsur kaldığı 1 madenciden ise ses alınamadığı belirlendi. Armutçuk TTK Maden Ocağı'nda yaşanan göçükte 11 madencinin ise yaralandığı tespit edildi.

1 ağır yaralı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, "İçeride 280 kişi var, 4 kişi etkilendi. Biri canlı olarak kurtarıldı. 1 kişi ağır yaralı. 2 kişi den canlı ses alınabiliyor. 75 kişilik ekiple müdahale başladı” dedi.

AFAD'dan açıklama geldi

Maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili AFAD'dan bir açıklama yayınlandı. İşte o açıklama: "Bugün, saat 13.45 sularında, Zonguldak ilimiz Ereğli ilçesindeki Armutçuk maden ocağında bir göçük meydana gelmiştir. Göçük altında işçilerin bulunduğu ihbarı üzerine, olay bölgesine #AFAD, @EmniyetGM, @jandarma, 112 sağlık, itfaiye ve TTK tahlisiye ekipleri sevk edilmiştir."

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.