Maltepe Belediyesi ile işçiler anlaşmaya vardı

Maltepe Belediyesi ile işçiler anlaşmaya vardı
Maltepe Belediyesi işçilerinin grev kararı almasının altıncı gününde çöğ yığınlarının sağlık açısından büyük tehdit yarattığı ilçede; Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayla toplu iş sözleşmesinin anlaşmayla sonuçlandığını duyurdu.

DİSK'e bağlı Genel-İş ile Maltepe Belediyesi arasında toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine, 23 Şubat'ta grev kararı alınmıştı. İşçilerin günlerdir süren grevi, hafta sonu boyunca devam edecek sokağa çıkma kısıtlamasında da sürdü. Zümrütevler Mahallesi'nde konteynerlerden taşan çöpler havadan görüntülendi.


"7 AYDIR BEKLİYORUZ"



Maltepe Belediye işçisi Turan Suludere “Biz burada Maltepe Belediyesi dış temizlik işçileri olarak, burada 600 bin nüfusluk mahallelerin bütün çöplerini topluyoruz. Son 5-6 yıldır ekonominin de ağır yüküyle, bizim artık insanca yaşayacak maaş taleplerimiz var. Son 5-6 yıldır belediye işçilerinin maaşında çok düşüş yaşanıyor. Bizler bundan 4 sene önce taşeron firmalardayken asgari ücret farklarımızı alıyorduk, daha sonra 2018 yılına gelindiğinde bizi belediye şirketlerine verdiler. Burada yüzde 4 artı 4 sistemiyle bizi çalıştırıyorlar. Bu süre zarfında ekonominin kötüye gidişi, enflasyonun yükselişi bizlerin sırtındaki yükü daha da ağırlaştırdı. Bizler 7 aydır sözleşme masasında uzlaşı bekliyoruz" ifadelerini kullandı.


 

ÇÖPLERİ TOPLATTIRMADILAR



Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri gece saatlerinde Maltepe'ye gelerek biriken çöpleri toplamak istedi. Eski Bağdat Caddesi üzerine gelen ekipler çöpleri toplamaya başladı. Durumu haber alarak toplanan grevdeki işçiler ile İBB ekipleri arasından gergin anlar yaşandı.


 

SONUNDA AÇIKLAMA GELDİ


Maltepe Belediyesi ile DİSK'e bağlı GENEL-İŞ Sendikası arasındaki Toplu İş Sözleşmesi'nin anlaşma ile sonuçlandığı açıklandı. Anlaşmayı Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç sosyal medya hesaplarından duyurdu.

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Genel İş Sendikası ile sürdürdüğümüz Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanmıştır. Bu süreçte sağduyu ve anlayışını esirgemeyen halkımıza şükran borçluyuz. Genel Başkan Yardımcımız Veli Ağbaba, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na özverileri için Maltepe Halkı ve kurumum adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.