Manhattan'da kuryelik yapan Türk, alkollü sürücü kurbanı oldu

Manhattan'da kuryelik yapan Türk, alkollü sürücü kurbanı oldu
Abdülhekim Eşiyok, New York’un Manhattan bölgesinde, bisikletiyle kuryelik yaparken alkollü bir sürücünün kurbanı oldu. Hastaneye kaldırılan Eşiyok kurtarılamadı.

Tahsin Güner – New York - Türkiye’den ABD’ye kaçak yollarla gelen Ağrı nüfusuna kayıtlı 23 yaşındaki Türk genci Abdülhekim Eşiyok, New York’un Manhattan bölgesinde, bisikletiyle kuryelik yaparken alkollü bir sürücünün kurbanı oldu. Hastaneye kaldırılan Eşiyok kurtarılamadı.

Kaza New York’un Manhattan bölgesinde geçtiğimiz Pazar akşamı meydana geldi. Bisikletiyle Manhattan’da kuryelik yapan Abdülhekim Eşiyok’a dağıtım yaptığı sırada, 26 yaşındaki Mahbub Ali’nin kullandığı araç kaldırıma çıkarak çarptı.
Kazada ağır yaralanan Eşiyok, kaldırıldığı Bellevue Hastanesinde hayatını kaybetti.
ABD’de sığınmacı olarak bulunan Eşiyok’un, geçici bir göçmen barınağında kaldığı belirlendi.

Polise göre, sürücü Eşiyok’a çarptığında ve kaldırıma çıktığında hız yaptı ve yasal sınırların üzerinde alkol kullandı. Aynı kazada kaldırımda yürüyen 4 kişi daha yaralandı.

Müslüman göçmen bir ailenin çocuğu olan sürücü Mahbub Ali olaydan sonra tutuklanırken, “adam öldürme, araçla adam öldürme, alkollü araç kullanma ve saldırı” ile suçlandı. Eşiyok’un cenazesinin Türkiye’ye gönderilmesi için yardım kampanyası başlatıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.