Manisa'da çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü

Manisa'da çıkan yangın rüzgarın etkisiyle büyüdü
Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Dericiler Sitesi'nde plastik maddelerin stoklandığı ve kimyasal maddelerin de yer aldığı alanda yangın çıktı. Yangın rüzgarın etkisiyle büyürken, itfaiye ekipleri olay yerine sevk edildi.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Dericiler Sitesi'nde Salı öğle 13.30 sularında plastik maddelerin stoklandığı ve kimyasal maddelerin de yer aldığı alanda yangın çıktı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi gelerek yangına müdahalede bulunurken, yangından yükselen siyah dumanlar şehrin pek çok noktasından görülür bir hale geldi.

Çıkan yangının plastik ve kimyasal katkı maddelerin geri dönüşüm amaçlı bekletildiği alanda çıktığı bildirilirken, 20 itfaiye aracıyla olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin 2 saat süren çabası sonucu yangın güçlükle söndürüldü. Yangın sonrası yapılan belirlemer sonucu yangının, bir geri dönüşüm tesisinin çatısındaki tadilat çalışması esnasında kaynak yapılırken sıçrayan kıvılcımlar sonucu çıktığı ortaya çıkarken, yangının sonucunda bölgede depolanan ve yurtdışından ithal edildiği belirtilen toplam 9 bin ton plastik ve katı kimyasal maddenin zarar gördüğü açıklandı.

Dericiler Sitesi'nde fabrika işçisi Abdülhamit Burdur, "Oksijen kaynağı yapıyorlarmış. Tadilat vardı. Tutuşmuş, söndürememişler. Rüzgar olunca da yayıldı. Yangını gördüm. Avrupa'dan gelen plastikler bunlar. Burada makinelerle plastikleri kırıyorlar, geri dönüşüm yapıyorlar. Çok zarar var" dedi.

Yangın başladığı esnada söz konusu alanda olduğunu söyleyen Rıfat Yıldız ise "Kapıdan yangın tüpü istediler. Götürdüğümde ufacık bir yangın vardı. Rüzgar nedeniyle büyüdü. Plastik hammaddeler yanıyor. İtfaiye ekipleri müdahale etti. Herhangi bir can kaybı yok" dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.