Manisa'da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp 21 bin lira dolandırdılar

Manisa'da kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtıp 21 bin lira dolandırdılar
Manisa'da aradığı kişiye kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak 21 bin TL dolandıran iki şüpheli yakalandı. Şüphelilerden biri serbest bırakılırken, diğeri ise tutuklandı.

Manisa'da bir kişiyi telefonla arayıp kendisini kamu görevlisi olarak tanıtarak hakkında soruşturma açıldığını söyleyip soruşturma kapsamında verdiği hesaba 21 bin TL aktarması gerektiğini söyleyen dolandırıcılar hakkında, kişinin parayı yatırdıktan sonra ulaşamayınca dolandırıldığını anlayarak polise şikayette başvurması üzerine operasyon başlatıldı.

Ekipler ihbar üzerine çalışarak dolandırılcarın K.T. ve M.A. olduklarını tespit etti. Haber verilmesi üzerine operasyon düğmesine basan İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Adıyaman'da olan K.T. ile Gaziantep'te olan M.A.'yı yakaladı. K.T. kent merkezindeki evinde yakalanıp gözaltına alınırken, M.A. ise Gaziantep'te yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheli M.A.'nın 11 ay 8 ay kesinleşmiş hapis cezasının bulunduğu ve arandığı ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.A.'nın çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı, K.T.'nin, ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.