Mansur Yavaş hakkındaki soruşturma haberlerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt

Mansur Yavaş hakkındaki soruşturma haberlerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt
Ankara Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verdiği haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verdiği haberleriyle ilgili açıklama yaptı.

İktidara yakınlığıyla bilinen Sabah gazetesinin, Mansur Yavaş hakkında soruşturma başlatıldığına dair haberine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yanıt geldi.

Sabah gazetesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş hakkında, soruşturma başlatıldığına dair bir haber yayımladı.

Haberde, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Teftiş Kurulu Başkanı Dr. Turan Ergun'un imzasının bulunduğu yazıda; Mansur Yavaş ve sorumluluğu tespit edilecek ilgili diğer belediye görevlileri hakkında 4483 sayılı kanuna göre ön inceleme yapılması istendi." denildi.

Öte yandan Ankara Büyükşehir Belediyesi konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Soruşturma yapılmasına onay verildiği ifadesinin "yalan" olduğunu belirtti.

Belediye'den yapılan açıklama şöyle:

"Kamuoyunda Başkanımız Sayın Mansur YAVAŞ için İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma izni vermesiyle ilgili yer alan haberler hakkında;

- Konu Sinan Aygün’ün Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurusu üzerine yapılan, prosedürün uygulanmasına dair ÖN İNCELEME izninden ibarettir. Bu süreç, kamu görevlileri hakkında yapılan şikâyetler üzerine yürütülen rutin bir idari işlemdir. Soruşturma izni, ön inceleme tamamlandıktan sonraki sürece dair bir işlem olup şu anda böyle bir durum yoktur. Soruşturma, Savcılık makamı tarafından yapılır; burada İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı bir ön inceleme söz konusudur. SORUŞTURMA YAPILMASINA ONAY VERİLDİĞİ İFADESİ YALANDIR.

- Belirli kişilerce belli yayın kuruluşlarından servis edilen, İçişleri Bakanlığı VE MÜLKİYE Teftiş Kurulu üzerinde baskı kurmak amacıyla yapıldığı açık olan bu yalan haberin içeriğiyle ilgili suç duyurusunda bulunulacaktır. Bu basın kurumlarının bir siyasi duruşlarının olması kabul edilebilir ancak belirli rant odaklarını hangi motiflerle, neden destekledikleri asla anlaşılabilir bir durum değildir.

- Sinan Aygün ve benzeri kişilerin, eski dönemde onlara sağlanan imtiyazlar nedeniyle mahir oldukları bu tip ucuz oyunlarına karşı asla taviz verilmeyeceğinin ve bu dönemin millet iradesi ile sona erdiğinin bir kez daha altını çiziyoruz. “Tek bir karar alıp rantın 10 kat artırıldığı imar baronları dönemi” ortadan kaldırılmıştır.

- Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde “rant” devrinin bittiğini; hiçbir kişi, grup, cemaat, vakfa ayrıcalık tanınmayacağını, halkın parasının ve devlet imkanlarının kimseye peşkeş çekilemeyeceğini bir kez daha vurguluyor; bu uğurda söz konusu bedel ödemek olacaksa, peşinen hazır olduğumuzu da belirtiyoruz."

Yapılan açıklama şöyle:


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.