Mansur Yavaş'tan Gökçek'e bir dava daha

Mansur Yavaş'tan Gökçek'e bir dava daha
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski belediye başkanı Melih Gökçek'e bir dava daha açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, eski belediye başkanı Melih Gökçek döneminde alınan uçak ve helikopterlerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Yavaş ayrıca kendisinden önceki yönetimin aldığı ağaçlarla ASKİ'yi 42 milyon 324 bin lira zarara uğrattığını duyurdu.

Yavaş, Belediye Meclisi'nin temmuz ayı toplantısında kendisinde önceki yönetimin ağaç ve araç alımlarıyla Belediyeyi zarara uğrattığını açıkladı. 1 milyon dikilmeyen karaçam fidanı olduğunu belirten Yavaş, 9 Nisan 2015 tarihinde bir firmanın 1 lira 50 kuruştan aldığı fidanları ASKİ'ye 14 lira 90 kuruşa sattığını söyleyerek, zararı şöyle anlattı:

Ağaç almışlar, dikecek yer yok!
ASKİ bunları barajların kenarlarına dikmek için almış. Peki barajların kenarına dikilecek ama bilirkişiler 'Orman Genel Müdürlüğü'nden bedelsiz alınabilirdi' diyor. Ayrıca Orman Genel Müdürlüğü bu ağaçları dikecek yer yok, nereye dikeceksiniz?' diyor. Birçoğu dikilmiyor.

ASKİ'ye 42 milyonluk zarar

Uçak ve helikopter, bunlar da şu anda savcılıkta. ASKİ bütçesinin zararı 42 milyon 324 bin lira. Yine 2014 yılında tanesi 1 milyon 900 bin liraya biri zırhlı 4 tane jeep alınmış.Zırhlının fatura bedeli 443 bin lira, araç zırlama bedeli 180 bin lira, bir de motoru patlatıyor, 127 bin lira ona harcanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.