Mansur Yavaş'ın Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığından haberi yokmuş: 'Başka isim önermiştim'

Mansur Yavaş'ın Erdal Beşikçioğlu'nun adaylığından haberi yokmuş: 'Başka isim önermiştim'
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığına karşı çıktığı iddialarına ilişkin "Adaylığından haberim yoktu. Başka isim önermiştim sadece yoksa Erdal Beyle daha önceden tanışırız." ifadelerini kullandı.

Behzat Ç dizisiyle ünlenen Erdal Beşikçioğlu, CHP’den Etimesgut Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinin ardından CHP Parti yönetimiyle, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş arasında Behzat Ç. krizi çıktığı iddia edilmiş Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığına karşı çıkan Yavaş'ın gerekirse aday da olmam dediği ileri sürülmüştü.

Erdal Beşikçioğlu da söz konusu iddialar sonrası Mansur Yavaş ile görüştüğünü söyleyerek "Mansur Başkan'ın Ankara için yaptıkları asla unutulmaz. Mansur Başkan benim için bambaşka bir yerde. Mansur Başkanın benle asla bir sıkıntısı olamaz." demişti.

Mansur Yavaş: Adaylığından haberim yoktu

tv100'e konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Az Önce Konuştum programında Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Işık'ın "Erdal Beşikçioğlu’nun Etimesgut’un adaylığını sizin gönüllü olmadığınız hatta istemediğiniz yönünde haberler çıktı. Gerçekten Erdal Beşikçioğlu’nun adaylığını istemediniz mi?" sorusunu yanıtlayan Yavaş, "Ben istemedim değil, Erdal Beyin adaylığından haberim yoktu. Başka isim önermiştim sadece yoksa Erdal Beyle daha önceden tanışırız." dedi.

Yavaş açıklamalarının devamında şunları söyledi:

Dizilerinde Ankara’nın reklamı yapılıyor diye dizilerine destek olduk. Sevdiğimiz bir insandır. Tek hedefimiz Ankara'da ilçe sayımızı arttırmak, inşallah Erdal Bey ile arttıracağız. Erdal Bey anketlerde önde görünüyor. Siyaset herkese açık, onlarda boşuna sanatçı olmuyorlar. Belli özellikler ile kamuoyuna çıkıp beğeni alıyorlar. Erdal Bey istekli, başarılı olacağına inanıyorum. Belediye başkanının kapısı herkese açık olmalıdır. Sosyal medya üzerinden çok rahat ulaşıyorlar. 153 hattımız var, ilk seçildiğimde günlük 2-3 bin talep geliyordu, bunların bir kısmına ben kendimde dönüyordum. Sosyal medyanın artmasıyla insanlar artık sosyal medyadan ulaşıyorlar."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.