Maraş Katliamı’nda hayatını kaybedenler İzmir’de anıldı

Maraş Katliamı’nda hayatını kaybedenler İzmir’de anıldı
İzmir'de Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği Maraş katliamının 42.yılında basın açıklaması yaparak, demokrasinin yeşermesi için katliamlarla yüzleşmesi gerektiğini söyledi.

Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği, Narlıdere Demokrasi Meydanında Maraş katliamının yıldönümünde yaşamını yitirenleri andı. Basın açıklamasını dernek başkanı Mustafa Aslan okudu.

Katliamın planlı, örgütlü bir şekilde yapıldığını ve 7 gün boyunca hiçbir müdahalenin olmadığını hatırlatarak sözlerine başlayan Aslan, 42 yıldan bu yana da hiçbir şeyin değişmediğini söyledi.

“SALDIRILAR FAİLİ MEÇHUL KALDIĞI SÜRECE DEVAM EDECEK”

Maraş katliamının faillerinin cezalandırılmaması Çorum’u yaşattığını ifade eden Aslan, “Ardından bu topraklar Sivas’ı, Gazi’yi, 19 Aralık Hayata Dönüş’ü, Roboski’yi, Gezi’yi, Suruç’u, Ankara’yı gördü. Bu saldırılar faili meçhul kaldığı sürece bir yenisi eklenmeye devam edecek. Mafyalar etrafa tehditler savururken, hakkını arayan madenciler yerlerde sürüklendiği sürece bu topraklara adalet gelmeyecek. ‘Oruç tutmak, namaz kılmakla hacı olunmaz, bir alevi öldüren beş sefer hacca gitmiş gibi sevap kazanır’ diyen Bağlarbaşı camii imamı Mustafa Yıldız zihniyeti, hala aramızda gezdikçe bu topraklara huzur gelmeyecek. Çocuklara oyuncak götüren gençleri katledenlere ‘öfkeli gençler’ dendiği sürece, bu ülkeye umut gelmeyecek” dedi.

“MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”

Demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yeşermesini istedikleri bu coğrafyada katliamlarla yüzleşmenin şart olduğunu düşündüklerini söyleyen Aslan, “Akıtılan bunca kanın hesabı sorulana kadar, her alanda var olacağız. Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürlere mesafe koymadan, ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilmiş topraklara barış, eşitlik ve adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Maraş katliamını unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu. EVRENSEL


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.