Mardin'de Ahmet Türk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi

Mardin'de Ahmet Türk Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi
Mardin'de DEM Parti resmi olmayan sonuçlara göre 6 ilçede yerel seçimi kazandı. Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı ise Ahmet Türk seçildi.

Mardin'de DEM Parti'li Ahmet Türk, Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. 6 ilçeyi DEM Parti, 4 ilçeyi de AK Parti kazandı.

Mardin'de 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde kesin olmayan sonuçlara göre, DEM Parti'li Ahmet Türk, Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İlçelerde ise Savur'da AK Parti'li Engin Uğur Hamidi, Ömerli'de AK Parti'li Hüsamettin Altındağ, Yeşilli'de AK Parti'li Hayrettin Demir, Midyat'ta AK Parti'li Veysi Şahin, Dareçit'te DEM Parti'li Asya Gezer, Nusaybin'de DEM Parti'li Gülbin Şahin Dağhan, Artuklu'da DEM Parti'li Mehmet Ali Amak, Kızıltepe'de DEM Parti'li Zeyni İpek, Derik'te DEM Parti'li Songül Özbahçeci, Mazıdağı'nda ise DEM Parti'li Kudret Uçuk kazandı.

AHMET TÜRK

Ahmet Türk, 2 Temmuz 1942 yılında Mardin'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Mardin'de tamamlayan Türk, 1973 yılında Demokratik Parti'den Mardin Milletvekili olarak seçildi. Daha sonra CHP'ye katılan Türk, 1980 yılına kadar siyasi hayatına CHP'de devam etti. 1987 yılında SHP'ye katılan Türk, 1989 yılında Paris'te düzenlenen bir konferansa katıldığı gerekçesiyle SHP'den ihraç edildi. Halkın Emek Partisi (HEP) ve Demokratik Toplum Partisinin (DTP) Kurucu Üyesi ve Genel Başkanlığı görevinde bulunan Türk, 2007 Genel Seçimlerinde Bağımsız Mardin Milletvekili olarak Meclis'e girdi ancak 2009 yılında DTP kapatılınca milletvekilliği düştü.

2014 yılında Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) desteği ile Bağımsız Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Türk, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında 17 Kasım 2016'da İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alındı, 21 Kasım 2016'da gözaltına alındı. 24 Kasım 2016 tarihinde tutuklanan Türk, 3 Şubat 2017'de sağlık sorunlarından dolayı adli kontrol şartıyla tahliye edildi.31 Mart 2019'daki yerel seçimlerde HDP Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Türk, hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında 19 Ağustos 2019 yılında yeniden görevinden alındı. Türk, evli ve 8 çocuk babası.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.