'Mavi il' Muş'un Valisi Gündüzöz: 'Hiçbir gevşeme olmayacak'

'Mavi il' Muş'un Valisi Gündüzöz: 'Hiçbir gevşeme olmayacak'
Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan haritaya göre 'düşük risk' kategorisinde yer alarak mavi renge boyanan Muş'ta bir yandan normalleşme başlarken, öte yandan Muş Valisi İlker Gündüzöz, halka tedbiri elden bırakmamaları çağrısında bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan 81 ilin risk derecesini gösteren haritada 'düşük riskli' konumda bulunarak mavi renge boyanan Muş'ta bir yandan normalleşme adımları atılırken, öte yandan Vali İlker Gündüzöz vatandaşlara tedbiri elden bırakmamaları çağrısında bulundu.

İl Jandarma Komutanı İlhan Şen, İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve İl Sağlık Müdürü Serdal Türkoğlu ile valilik binasında açıklama yapan Vali Gündüzöz, koronavirüs tedbirleri kapsamında yapılan denetimlerin bugünden sonra daha da yoğun süreceğini açıkladı. İlk gülerden beri alınan tedbirlerin koronavirüste mücadelede olumlu sonuçlar verdiğini belirten Gündüzöz, Valisi olduğu Muş'un düşük riskli iller arasında yer almasının mutlu edici olduğunu söyledi.

Vatandaşları dikkatli ve duyarlı olmaya çağıran Vali Gündüzöz, “Uzun süren bu mücadeleyle elde ettiğimiz bu fırsatı çok kısa bir sürede de bitirme riski ile karşı karşıyayız. Bu salgınla mücadele tedbirlerine harfiyen uymak zorundayız. Temizlik, maske ve mesafe konusunda hiçbir şekilde taviz verilmeyecek. Bugünden itibaren daha yoğun bir şekilde denetimler yapılacak. Yoğun bir şekilde denetimlere devam edeceğiz. Hatta denetimlerin dozu artırılacak" dedi.

Halka 'maske' uyarısında da bulunan Vali Gündüzöz, “Biz düşük riskli illerden biri olduk. Kontrollü normalleşmeye geçildi, bu mutluluk verici ama bu şu demek değildir; 'Maskeleri atalım, sokakta gezelim'. Sokaklara baktığımız zaman maskeleri çıkaranlara şahit olmaktayız. Biz her türlü önce uyaracağız. Uyarıyı eğer dikkate almazlarsa daha fazla ceza kesmek suretiyle hatta adli işlem yapmak suretiyle devam edeceğiz" diye konuştu.

'Salgın tekrar eski düzeylere çıkarsa hepsi kapanmak zorunda kalır'

Maske kullanımının önemini vurgulayan Vali Gündüzöz, normalleşme kapsamında vatandaşı toplandığı alanların açıldığını ve buralarda kurullara uyulması gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı; "Eğer kurallara uyulmuyorsa o müesseseyi kapatırız. Bu memleketin elde etmiş olduğu imkanı küçük birtakım hesaplarla çok sınırla sayıda kişinin heba etmemesi lazım. Toplumun bundan davacı olması demektir. Çünkü bir ya da iki kişinin yaptığı şeyler, toplumu sarsabilir. Onun için lütfen sosyal mesafeye her sokakta hem de vatandaşımızın toplandığı alanlarda dikkat edelim. Özellikle kahvehane ve kıraathaneler gibi vatandaşların toplandığı mekanlar sosyal mesafe, maske ve temizlik gibi konulara dikkat etmesi gerek. Muş’ta, her yerde olduğu gibi kahvehaneler, kıraathanelerimiz var. Vatandaşımız çay içip, sohbet etmeyi, bir araya gelmeyi seviyor. Kültürel unsurun varlığını biliyoruz. Ama iç içe, çok yakın bir şekilde, çok kabalık bir şekilde eğer biz bu alışkanlıklarımızı devam ettirirsek salgın tekrar eski düzeylere çıkar ve o kahvehaneler, kıraathaneler, lokantalar hepsi kapanmak zorunda kalır. Onun için bu sosyal mesafe konusuna da özellikle belli mekanlarda ve ardından da sokaklarda dikkat etmemiz lazım."

'Dışarı çıktığımızda maskesiz vatandaş görmek istemiyoruz'

Muş’ta, salgın döneminde sokakta sigara içme yasağının konulması kararının ardından eleştirildiklerini anımsatan Vali Gündüzöz, "Eleştirilme karşısında bugün geldiğimiz noktada hepimiz rahatladık. Mavi olan illerden biriyiz. Ama bunu istismar ettirmemeliyiz. Tüm vatandaşlarımıza görev düşüyor. Sağlık Bakanlığı'nın rehberliğinde temizlik kuralına son derece önem verilmesi gerek. Dışarı çıktığımızda maskesiz vatandaş görmek istemiyoruz. Lütfen gençlere ve çocuklara da sesleniyoruz. Okullara gidiyorlar, işte okula giderlerken bakıyorum, maskeleri yok bazılarının. Yani belki gençleri çok doğrudan etkilemeyecek ama anne ve babalarına götürecekler. Dolayısıyla herkes maskesini takacak, hiçbir gevşeme olmayacak. Maske konusunda da kural neyse öyle takılacak. Maskeyi burun altında, çene altında ya da kolda taşıyıp da kolluk kuvveti gördüğünde takma meselesinden uzak duracağız. Çünkü bu maske takmak değildir. Biz vatandaşlarımızdan bu kurallara uymasını talep ediyoruz. Geldiğimiz nokta iyi bir noktadır ama bu iyi noktayı hemen kaybedebilecek bir risk altında olduğumuzu da burada beyan etmek istiyorum." dedi.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.