Mehmet Mert Milas'taki yangın bölgesindeki son gelişmeleri aktardı

Mehmet Mert Milas'taki yangın bölgesindeki son gelişmeleri aktardı
DAMGA İmtiyaz Sahibi Mehmet Mert, Milas'taki orman yangını bölgesine giderek son gelişmeleri aktardı. Mert, 10 gün önce olmayan yolun yangın için açıldığını ve buradan müdahale edilebilmesi için çaba gösterildiğini ifade ederken, santral hakkındaki bilgileri de paylaştı.

Türkiye iki haftaya yakın süredir orman yangınları ile mücadele ediyor. Yüz binlerce hektarlık alanların kül olduğu ormanlarda itfaiye ekipleri de tüm gücü ile yangınları söndürebilmek adına gayret gösteriyor. Yapılan çalışmaları yerinde görüntüleyen ve son bilgileri paylaşan Mehmet Mert, bitti zannedilen ancak devam eden yangın sebebiyle mesai yapan ekipler hakkında bilgi verdi.



Mert şu ifadeleri kullandı; "Olduğum yerde yangının bittiği zannedilmiş ama sabah devam etmiş. İtfaiye gelip su dökecek. Arkamızda termik santrali var. 7-8 km mesafe var. Yanındaki yolları uzatmışlar ve büyütmüşler. Birtakım ağaçlar yangını önlemek adına kesilmiş. Aydın il sınırından itibaren inanılmaz bir duman kokusu sarı arabayı. Lastik ile ilgili zannettim ancak etrafta dumanların olduğunu gördüm. Yol boyunca itfaiyeler, jandarma, polis ve ekipler çalışıyor. Geçişler bazı alanlardan sonra yasak. İnsanın ciğerleri parçalanıyor. Diğer taraftan şaşkınlık yaşanıyor. Umarım bu olanlardan ders çıkarılır, tedbir alırız, dikkatli oluruz. Çok çabuk unutup vurdumduymaz davranıyoruz. Depremi unutuyoruz, kaza oluyor unutuyoruz. Yangınlar daha önce de oldu. Yangınlara müdahale edilemeyişi üzücü. Sonrasında devletimiz elinden geleni yaptı. Yollar bugün açıldı. Öğrendiğim kadarıyla Ukrayna'dan 4 uçak gelecek. Yangın anında burada değildik, yardımcı olamadık ama haberlerimizle ve köşelerimizle hep dile getirdik. Şu an sadece Milas'tayım. 100 km ötede Köyceğiz var. Marmaris var, Muğla var... Bu yangınların zararlarını da kestirmek mümkün değil. Bugün bazı zararlar açıklanmış. Sadece Manavgat'taki zararın 1 milyar Tl olduğu hesaplanmış. Bildiğim kadarıyla 180 civarı yangın çıktı. Çoğu ilçe merkezi ve yerleşkeydi. 11-12'si şehir merkezindeydi. Birçok köy haritadan silindi. Dileğim bu ağaçlara bir şey olmasın, hayvanlara bir şey olmasın, insanlara bir şey olmasın. Ne biz ne de başka bir ülke böyle bir acı yaşamasın"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.