Mehmet Mert’ten Akşener’e “İmamoğlu” tepkisi: Dün Fatih Sultan Mehmet’e benzetiyordun…

Mehmet Mert’ten Akşener’e “İmamoğlu” tepkisi: Dün Fatih Sultan Mehmet’e benzetiyordun…
İYİ Parti lideri Meral Akşener bugün grup toplantısında yaptığı açıklama ile gündemi değiştirdi. “Bizi engellemeye çalışan Beştepe değil, Saraçhane” diyen Akşener’e gazeteci Mehmet Mert’ten sert tepki geldi.

Bugün partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisine yönelik sansür uyguladıklarını iddia ettiği ana muhalefet partisine yüklendi. “Bu defa öncekilerden farklı ve ilginç olarak önümüze bu engeli çıkartan iktidar değil, ana muhalefet. Bizi sansürlemek isteyen, bizi engellemeye çalışan Beştepe değil, Saraçhane" diyen Akşener’in sözleri bir anda gündemi değiştirdi. Gazeteci Mehmet Mert, Akşener’in Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzettiği eski bir konuşmasını hatırlatarak İYİ Parti liderine tepki gösterdi.

whatsapp-gorsel-2024-01-31-saat-16-09-43-dfd11c35.jpg

“Fatih Sultan Mehmet” benzetmesi olay yaratmıştı!

Kişisel X hesabından bir paylaşımda bulunan Mehmet Mert, “Siyaset sen ne rezil bir şeysin!” diyerek Akşener’in 30 Ağustos 2021 günü İstanbul’da yaptığı konuşmayı hatırlattı. Akşener, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları sırasında İBB’nin Yenikapı’da düzenlediği etkinlikte sahneye çıkarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik “Sene 1453 Fatih Sultan Mehmet aynı senin gibi Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u alırım. Bizans’a rağmen, Avrupa’ya rağmen, Haçlılar’a rağmen… İki kararlı lider ve İstanbul alındı.” sözlerini kullanmıştı.

mehmet-mert.jpg

“Dün ülkeyi verdiğine bugün kenti vermiyorsun”

İşte Mehmet Mert’in söz konusu konuşma ile bugün Akşener’in grup toplantısında söylediği sözleri karşılaştırdığı o paylaşımında yer alan ifadeler:

“Siyaset sen ne rezil bir şeysin!
Dün AK dediğine bugün KARA
Dün CANIM dediğine bugün ZEHİRİM
Dün DOĞRU dediğine bugün YANLIŞ
Dedirtiyorsun…
*
Dün ÜLKEYİ verdiğine bugün KENTİ verdirmiyorsun…
*
Tıpkı, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Dün ( 30 Ağustos 2021 Zafer töreninde) Fatih Sultan Mehmet’e benzettiğin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, bugün; ‘Bizi engellemek isteyen Beştepe değil Saraçhane. Belediyeye mecbur değilsiniz’ Dediği gibi!
*
Ey siyaset SEN NE REZİL BİR ŞEYSİN!”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.