Mehmet Şimşek Amerika'ya neden gitmiyor? Erdoğan 'kapı kapı para arama' görüntüsünden rahatsız olmuş

Mehmet Şimşek Amerika'ya neden gitmiyor? Erdoğan 'kapı kapı para arama' görüntüsünden rahatsız olmuş
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yatırımcı günleri için ABD’ye gitmeme kararı üzerine kulislerde konuyla ilgili yeni iddialar ortaya atıldı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın New York'ta düzenlediği "Yatırımcı Günleri"nin ilkinde Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Dr. Hafize Gaye Erkan yatırımcılarla buluşacaktı. Ancak beklenmedik gelişme yaşandı. Bloomberg'in haberine göre Şimşek Ankara'daki programları nedeniyle ABD'ye gitmeyecek. Şimşek, 11 Ocak'taki toplantılar çevrimiçi katılım gösterecek.

Şimşek'in programları nedeniyle ABD'ye gitmeyeceği gerekçe gösterilirken konuyla ilgili farklı iddialarda gündeme geldi. 10 Haber yazarı Barış Soydan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapı kapı para arama" görüntüsünden rahatsız olduğunun konuşulduğunu ve bu sebepten dolayı Şimşek'in gitmesini istemediğini yazdı.

Öte yandan Soydan, toplantıya yabancı yatırımcıların yeterince ilgi göstermediği ve bu sebepten Şimşek’in gitmekten vazgeçtiği yönündeki düşüncenin de etkili olabileceğini söyledi.

Barış Soydan "Mehmet Şimşek Neden Gitmiyor? Murat Mercan neden geliyor?" başlıklı yazasının ilgili kısmında şunları söyledi:

"Mehmet Şimşek’in Merkez Bankası’nın yarın Amerika’nın New York kentinde düzenleneceği “Yatırımcı Günleri”ne katılmayacağı haberini alalım ele. Bu normal bir gelişme mi şimdi? Normal olsa ekonomi ve piyasalar açısından çok önemli olan etkinliğe iki gün kala mı

Borsa da çok normal olmadığını düşünmüş olmalı ki, dün bu haberin duyulmasıyla hisse senetlerine biraz satış geldi. Bunda toplantıya yabancı yatırımcıların yeterince ilgi göstermediği, Şimşek’in gitmekten bu yüzden vazgeçtiği yönündeki düşünce etkili oldu galiba.

Şimşek’in gitmekten vazgeçmesinin sebebi bu mu, bilmiyorum. İktidar ve ekonomi yönetimi içindeki dengelerle ilgili bir karar da olabilir. Ama işin içinde bir iş olduğu açık.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.