Memurlar zammı az buldu!

Memurlar zammı az buldu!
Memur-Sen üyesi olduğunu ve uzun yıllardır memur olarak çalıştığını anlatan Aylin Kocabaş, memurlara yönelik zammın az olduğunu söyledi. Kocabaş, “Önceden bir evde bir devlet memuru en az 4 kişiyi çok iyi yaşatırdı. Bu 4 kişiden, 2’si üniversite öğrencisi olsa bile rahat geçinirdi. Şimdi bu mümkün değil” dedi

Kendilerine yönelik yapılan maaş zammına dair konuşan memurlar, maaşın oldukça az olduğunu söyledi. Uzun yıllardır memur olarak çalıştığını söyleyen Aylin Kocabaş, “Zam oranı biz memurlarla ve halkla dalga geçmekten başka bir şey değildir. Markete, pazara gittiğimizde gördüğümüz fiyatlarla çıkan enflasyon arasında dağlar kadar fark var. Bu durumda biz memurlar da gün geçtikçe yoksullaşıyoruz. Önceden bir evde bir devlet memuru en az 4 kişiyi çok iyi yaşatırdı. Bu 4 kişiden, 2’si üniversite öğrencisi olsa bile rahat geçinirdi. Şimdi çocuklarımızı okutmakta zorlanıyoruz. Çünkü ne harçlık verebiliyoruz ne ihtiyaçlarını karşılayabiliyoruz” diye konuştu.
 

Sürekli borçla yaşıyoruz
Memurların borç içinde olduğunu anlatan Kocabaş, “Devlet memurunun esamesi okunurdu. Herkesin gözünde hali vakti yerinde olarak görünürdük. Şimdi evde tek sen memursan, eşin de çalışmıyorsa kredi, kredi kartları borçları içinde boğulur hale geldik. Memur-Sen Genel Başkanı, “Ek zam istiyoruz” demiş. Başkana buradan sesleniyorum, sözleşme zamanı satış sözleşmesini imzalamasaydın, şimdi durum farklı olabilirdi. Ek zam talebinizin arkasında duracak mısınız göreceğiz. Eğer talebinizin arkasında gerçek anlamda durmazsanız memurlar da hem size hem de iktidara cevabını verecektir” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.