Memurun ve emeklinin gözü bu haberde! TÜİK enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2023 TÜİK Haziran ayı enflasyon

Memurun ve emeklinin gözü bu haberde! TÜİK enflasyon verileri ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 2023 TÜİK Haziran ayı enflasyon
Kurban Bayramı’na denk gelmesi nedeniyle farklı bir tarihte açıklanacak olan TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamları milyonlarca kişi tarafından merakla bekleniyor.

Cansev Temuçin - Haziran ayı enflasyon oranlarının açıklanacağı tarih pek çok kişi tarafından araştırılıyor. Özellikle memur, memur emeklisi ve emeklilerin zam oranlarına etki etmesi beklenen Haziran ayı enflasyonuna dair rakamları içeren verilerin açıklanacağı tarih belli oldu. Peki TÜİK Haziran ayı enflasyon rakamlarını ne zaman açıklayacak, enflasyon verileri saat kaçta belli olacak?

Daha önce 3 Temmuz 2023 Pazartesi günü açıklanacağı söylenen Haziran ayı enflasyon rakamlarına “Kurban Bayramı” ayarı yapılmıştı. Verilerin 3 Temmuz yerine 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü kamuoyu ile paylaşılacağı açıklanmıştı. Bu değişikliğin sebebi ise Kurban Bayramı tatili olarak gösterilmişti.

Kurban Bayramı tatili nedeniyle TÜİK'e fiyat raporlayan iş yerlerinden fiyatların gecikmeli gelecek olması sebebiyle bu değişikliğe gidildiği belirtilmişti.

Buna göre, Haziran ayı enflasyon verilerinin 5 Temmuz 2023 Çarşamba günü saat 10.00'da açıklanması bekleniyor.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından ise belirtilen verilerin memur ve emekli maaşlarına uygulanacak zam üzerinde etkili olması öngörülüyor. Bu nedenle milyonlarca vatandaşın gözü TÜİK’in açıklayacağı Haziran ayı enflasyon rakamlarına çevrildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.