Meral Akşener daha ne yapsın!

Meral Akşener daha ne yapsın!
Millet İttifakı’na girme talebinin ardından, İYİ Parti Lideri Meral Akşener’le yaptığı görüşmenin detaylarını anlatan BTP Lideri Hüseyin Baş, “Çağrımıza Sayın Meral Akşener hızlıca dönüş yaptı. O yapacağını yaptı, bu topluluğu gördü, bu gençliği gördü. Daha ne yapsın, yapabileceğinin en güzelini yaptı” dedi.

Millet İttifakı’na girmesi beklenen Büyük Türkiye Partisi, Kadıköy Bostancı Gösteri Merkezi'nde düzenlenen Cumhuriyet Şöleni’nde bir araya geldi. Çok sayıda siyasi parti temsilcisi, STK, dernek ve cemevi temsilcilerinin katıldığı etkinlik İstiklal Marşı ve saygı duruşuyla başladı, halk oyunları gösterisiyle devam etti. Zeybek oynayan sanatçıların davetini geri çevirmeyen BTP Lideri Hüseyin Baş, sahneye çıkarak zeybek oynadı. BTP'nin merhum lideri Prof. Dr. Haydar Baş'ın Atatürk ile ilgili konuşmalarından kesitlerin yer aldığı sinevizyon gösterisiyle birlikte, Bostancı Gösteri Merkezi'ni dolduran vatandaşlar marşlara ellerindeki bayraklarla eşlik etti. Programın açılış konuşmasını yapan BTP İstanbul İl Başkanı Fuat Şengül, Bağımsız Türkiye aşklarının ilelebet devam edeceğini belirterek, 20 yıllık AK Parti iktidarında kaybedilen Cumhuriyet değerlerini anlattı. BTP olarak gençlere güvendiklerini, zekası, vizyonu, ufku, milli ve dini değerlere bağlılığı ile Hüseyin Baş’ın en net örnek olduğunu ifade eden Şengül, “Milli ekonomi modeli ile Türkiye’nin kurtuluşu BTP’dedir” dedi.


Gözümüz aydın olsun

Programda kapanış konuşmasını ise BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş yaptı. Konuşmasına "Efendiler dün Cumhuriyet ilan edildi, gözümüz aydın olsun" diyerek başlayan Baş, “29 Ekim 1923, Cumhuriyet dikenli yollardan geçilerek ilan edildi, şimdi biz rahat rahat yaşıyoruz ama bu Cumhuriyetin ilanı için çok bedeller ödendi. Cumhuriyet esasında bize hürriyetimizi getirdi, milletimizin egemenliğini getirdi, bizi kula kulluk etmekten kurtarıp bizi Allah'a kulluk edebileceğimiz bir Türkiye'ye iletti. Bugün dahi, Cumhuriyetin kıyrmetini bilemeyen insanlara rastlıyoruz. Bakın kıymetli BTP'liler bizim birinci vazifemiz Türk istikbalini muhafaza etmektir, bunun ön şartı da Cumhuriyeti muhafaza etmektir” diye konuştu.


Fermuar liste olacak

“Bağımsız Türkiye Partisi bir gençlik hareketidir. Ben sizden biri değilim ben direk sizim” diyen Baş, “BTP'nin 600 milletvekilinin yüzde 20'si kontenjandan olacak. 400 kişi ise 40 yaşın altındaki gençlerden oluşacak. Bu ülkeyi gençler yönetecek. Gençlerimizin yanında bir da kadınlarımız vardır. kadın medeniyettir, kadın varlık sebebimizdir. bu kadın evde çocuk yetiştirebiliyor ama devlet yönetemiyor. Kadının sömürüldüğü bir düzen! Kadın iş bulamıyor, her girdiği işte mobinge uğruyor. bu kadınlar yolda yürürken bir deli tarafından  samuray kılıcıyla bölünmek istemiyor, yaşamak istedi başka bir şey istemedi. Kadınlarımıza yönelik projelerimiz de var.  Aday listelerimiz fermuar liste olacak, bir kadın bir erkek.  Listelerimizin yarısı erkek yarısı kadın olacak. Bu kardeşiniz bunların hepsini ispat edece göreceksiniz. Siz bana güvenin, arkamda sağlam önümde sağlam" ifadelerini kullandı.


Artık karar onların!

Hüseyin Baş konuşmasında 'Millet İttifakı'na girmek istiyoruz' şeklindeki çıkışı ve  bu kapsamda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile yaptıkları görüşme üzerine de önemli açıklamalarda bulundu. Baş, "Milletimiz bizim arkamızda bir rüzgar oluşturdu, gittiğimiz her yerde bize, 'sen bu rüzgarı altılı masaya taşı, muhalefet bloğunu güçlendirelim ve hükümeti rahatlıkla değiştirelim' dediler. Ben de milletimizin bu talebini ekranlarda dile getirdim. Çağrımıza Sayın Meral Akşener hızlıca dönüş yaptı. Bizleri ziyaret etti sağolsun, şereflendirdi. O yapacağını yaptı, bu topluluğu gördü, bu gençliği gördü, 'bu insanların böyle bir çağrısı varsa ben bunun gereğini yerine getiririm' dedi. Daha ne yapsın, yapabileceğinin en güzelini yaptı. Bize, 'ben bu talebinizi masaya taşıyacağım' dedi. Artık bundan sonraki karar saygıdeğer genel başkanlarındır” diye konuştu.

HABER:

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.