Meral Akşener'in gözaltına alınan Basın Danışmanı Murat İde kimdir | Neden gözaltına alındı

Meral Akşener'in  gözaltına alınan Basın Danışmanı Murat İde kimdir | Neden gözaltına alındı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Basın Danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde, sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. İde, açıklamasında Akşener'in programı için gittiği Giresun'da kaldığı otel odasında gözaltına alındığını açıkladı.  Murat İde kimdir?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Basın Danışmanı ve Yeniçağ gazetesi yazarı Murat İde, sosyal medya hesabından gözaltına alındığını duyurdu. İde, açıklamasında Akşener'in programı için gittiği Giresun'da kaldığı otel odasında gözaltına alındığını açıkladı. 

2015 yılında yazdığı bir yazı ve hakkında 2018 yılında açılmış bir dava nedeniyle gözaltına alındığını ifade eden İde’nin açıklaması şöyle:

"2015'teki bir yazı. 2018'de açılmış dava. Ve Genel Başkan'ın programı için geldiğim Giresun'da, otelden gözaltı. Yer belli, yurt belli, ekrandan-gazeteden göz önündesiniz, ama aranıyorsunuz… Olsun! Polis de bizim, savcı da. Ama hakikaten ayıp oluyor."

İde'nin, Giresun Adliyesi'nde savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılması bekleniyor. 

MURAT İDE NEDEN GÖZALTINA ALINDI?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanı Murat İde, 2015 yılında yazdığı bir yazı nedeniyle hakkında açılmış olan davadan dolayı Giresun'da gözaltına alındı.

MURAT İDE


MURAT İDE KİMDİR

25 Mayıs 1969 tarihinde Malatya'da astsubay bir baba ile öğretmen bir annenin ilk çocuğu olarak dünyaya geldi. Tam adı Yunus Murat İde'dir.

İlk ve orta öğretimini Ayancık, Malatya ve İzmir'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo-TV Bölümünden mezun oldu.

Gazetecinin Gazetesi'nde muhabir olarak başladı. Hürriyet Gazetesi, ATV (A Takımı), Show TV ve Star TV'de muhabirlik yaptı.

Ardından sırasıyla; TGRT'de Haber Koordinatörü, ATV Haber Müdürü, ATV Ankara Temsilcisi, Skytürk Ankara Temsilcisi, Habertürk Genel Yayın Yönetmen Yardımcısı, Kanal 1 Genel Yayın Yönetmeni, Avrasya TV haber müdürlüğü görevlerinde bulundu. Aynı zamanda Avrasya TV'de 'Ters Açı' adlı programını hazırladı ve sundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİNE 'HAYIR' DEDİ

2007 yılında yayın hayatına başlayan MHP'ye yakınlığıyla bilinen Bengütürk TV'de genel yayın yönetmeni oldu. Aynı zamanda 'Medya Açılımı' adlı programı yaptı.

Takvim, Tercüman, Ortadoğu, Yeniçağ gazetelerinde köşe yazarlığı yaptı.

4 Mart 2017 tarihinde başkanlık sistemine 'hayır' diyen Murat İde, Bengütürk TV genel yayın yönetmenliği görevinden alındı ve yerine Metin Özkan getirildi.

Zeynep isminde bir kızı olan Murat İde, 'Şeriatın Kestiği Yürek' isimli bir kitap yazdı. 25 Ekim 2017 yılında kurulan İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in basın danışmanlığı görevine getirildi.

1969 doğumlu olan Murat İde, 2020 yılı itibariyle 53 yaşındadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.