Meral Akşener’den Can Atalay açıklaması

Meral Akşener’den Can Atalay açıklaması
Can Atalay dosyasının ikinci kez Yargıtay’a gönderilmesi üzerine İYİ Parti lideri Meral Akşener’den sert bir açıklama geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, TİP’ten Hatay Milletvekili seçilen ancak halen cezaevinde tutuklu bulunan Can Atalay hakkında verilen kararı değerlendirdi. Hukukun üstünlüğünün rafa kalktığını söyleyen Akşener, 31 Mart yerel seçimlerini işaret etti.

Kişisel X hesabından bir mesaj paylaşan Meral Akşener, Can Atalay’ın bugün de serbest bırakılmaması hakkında konuştu. 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyayı bir kez daha Yargıtay’a göndermesini eleştiren Akşener, “İktidar bizzat kendi eliyle anayasal devlet krizi çıkarmakla meşgul” diye konuştu.

İşte Meral Akşener’in o paylaşımında yer alan ifadeler:

“AYM’nin Can Atalay hakkında verdiği hak ihlali kararı 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından bir kez daha Yargıtay’a gönderildi.

Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay hakkında ikinci kez hak ihlali kararı vermesinin ardından, problemin ilk derece basamağı olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi dosyayı yeniden Yargıtay’a gönderme kararı aldı.

Böylece devletimizin kurumları arasındaki çatışmayı sonlandırma fırsatı bir kez daha heba edildi.

Hukukun üstünlüğünü rafa kaldıran bu anlayışın karşısında kaybeden ise yine maalesef milletimiz oluyor.

İktidar bizzat kendi eliyle anayasal devlet krizi çıkarmakla meşgulken; milyonlarca insanımız hayat pahalılığı sarmalında mücadele etmeye devam ediyor.

Ama hiç kimse merak etmesin;

Yoksulluktan, hukuksuzluktan, krizden ve kutuplaşmadan beslenen bu yönetim anlayışına, milletimiz gereken cevabı sandıkta verecek.

31 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimi; milletimizin haktan, hakkaniyetten ve adaletten yana mührünü vuracağı tarihi bir gün olacak!”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.