Meral Akşener'in çağrısı sonrası Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti'ye geçecek mi?

Meral Akşener'in çağrısı sonrası Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti'ye geçecek mi?
Altılı Masa'dan ayrılıklarını açıklayan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın halk tarafından görevde çağırıldığını söyleyerek çağrıda bulundu. Peki, Meral Akşener'in çağrısı sonrası Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti'ye geçecek mi? Detaylar haberimizde yer alıyor.

2023 genel seçimleri konusunda birlikte adım atma kararı alan 6 partinin uzun süredir gerçekleşen toplantılarının sonunda aday çıkmadan ayrılık yaşandı. Bugün 6 saat süren toplantının ardından açıklamalarda bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Altılı Masa'dan ayrıldıklarını ifade ederek; “Bu vesileyle, anlamış olduk ki; şahsi hırslar, Türkiye'ye tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki; kişisel ajandalar uğruna, mübah sayılan, kuyruklu yalanlar; milletin kazandığı, bir büyük hakikate, tercih edilmiştir. Anlamış olduk ki; yenilgi yenilgi büyüyen, küçük hesaplar, 85 milyonun kazandığı, kutlu bir zafere tercih edilmiştir." dedi.



"İmamoğlu ve Yavaş'ı önerdik"

Aday belirleme sürecinde aylarca çalıştıklarını ve çaba gösterdiklerini ifade eden Akşener, kendi partileri olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı önerdiklerini ancak bunun karşılık bulmadığını dile getirdi. İYİ Parti Lideri; "Ortak Cumhurbaşkanı adayının, veriye dayalı, rasyonel ve objektif bir usul ile belirlenmesini de önerdik. Ancak maalesef ve maalesef; bu görüş ve önerilerimiz, masadaki paydaşlar tarafından, kesin bir biçimde reddedildi. Yani milletimizin haklı beklentilerini, Masa'nın kararlarına, yansıtma çabamız reddedildi. Ve 6'lı masanın, son toplantısında, bir “anlayışa” varıldı." ifadelerini kullandı.


altılı masa toplantısı


Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti'ye geçecek mi?

Akşener sözlerinin son bölümünde iki büyükşehir belediye başkanına seslenerek; "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulunmak istiyorum. Siz bu milletin iradesiyle seçildiniz. Tüm iftiralardan alnızın akıyla çıktınız.

Ne mutlu size ki; Milletimiz, gayretlerinizi gördü, yanınızda durdu. Milletimiz, samimiyetinizi anladı, başının üstünde taşıdı. Milletimiz, sizleri sevdi, bağrına bastı. Ve bugün de; çok kritik bir kırılmanın eşiğinde, sizi göreve çağırıyor." sözlerini sarf etti.

Bu sözler sonrasında iki ismin nasıl bir tavır sergileyeceği de merak konusu oldu ve binlerce kişi arama motorlarında "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş İYİ Parti'ye geçecek mi?" sorularını sorarak yanıt arıyor.

Benim adaylığım ile ilgili mesele yok

Ekrem İmamoğlu bu sabah katıldığı Yeni Bir Sabah programında yaptığı açıklamada; "Bu konu ilk defa konuşulmuyor. Şiddetle bunu söyledim. Ekrem İmamoğlu İstanbul'un Belediye Başkanı. Bu mevzuya bizi dahil etmeyin. İstanbul'un Belediye Başkanı bununla ilgilenir her konuda desteklemek için... Ben bu misyona kendini adamış bir neferim dedim. Ben hala aynı yerdeyim. Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı diye bir şey yok aslında. Ben iki gün önce de söyledim. Her CHP'linin adayı Genel Başkanımızdır. Benim de adayım Genel Başkanımızdır." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.