Meteoroloji'den 9 il için sağanak ve dolu uyarısı

Meteoroloji'den 9 il için sağanak ve dolu uyarısı
Meteoroloji, Karabük, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Sinop, Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt için "turuncu kod"la kuvvetli sağanak yağış ve dolu uyarısı yaptı. Öte yandan, akşam saatlerine kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Karabük, Kastamonu, Çankırı, Çorum, Sinop, Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt için "turuncu kod"la kuvvetli sağanak yağış ve dolu uyarısı yaptı.

Meteoroloji'den yapılan uyarılar:  

"Bugün Batı Karadeniz'de görülecek gök gürültülü sağanak yağışlarla birlikte yerel dolu yağışının Karabük, Kastamonu, Çankırı ve Çorum çevreleri ile Sinop'un iç kesimlerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve dolu yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

"Bugün Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışının Erzurum, Kars, Ardahan ve Bayburt çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi ve dolu yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." 

Bugün akşam saatlerine kadar Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışla birlikte yerel dolu yağışı bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım tehlikesi, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.