Meteoroloji uyardı: Çarşamba İstanbul'a karla karışık yağmur geliyor

Meteoroloji uyardı: Çarşamba İstanbul'a karla karışık yağmur geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), önümüzdeki haftaki hava durumuna ait raporunu yayınladı. Rapora göre İstanbul'da yağmurlu havanın etkisini sürdürmesi beklenirken, Çarşamba günü karla karışık yağmurun gelmesi bekleniyor.

MGM tarafından yapılan açıklamada, 22 Mart Pazartesi günü İstanbul'da havaların 6 ila 15 derece arasında seyredeceği ve gök gürültülü sağanak yağışlı olacağı belirtiliyor.

23 Mart Salı günü hava sıcaklığının 5 dereceye kadar düşmesi beklenirken, yağmurlu hava etkisini sürdürecek.

Hafta ortasında, 24 Mart Çarşamba günü ise hava sıcaklığı 2 dereceye kadar düşecek ve karla karışık yağmur etkisini gösterecek.

25 Mart Perşembe de karla karışık yağmur görülecekken, hava sıcaklığı 1 dereceye kadar inecek.

26 Mart Cuma günü İstanbul'un batısını bulutlu ve kapalı bir hava beklerken, doğusu için karla karışık yağmurun devam edeceği tahmini yapıldı.

Cumartesi itibariyle parçalı bulutlu görülecek hava, Pazar gününden itibaren parçalı bulutlu ve güneşli olmaya başlayacak.

MGM'den fırtına uyarısı

Aynı zamanda MGM, yayınladığı bir başka uyarısında bazı bölgeler ve iller için fırtına uyarısında bulundu.

Açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) sabah saatlerinden itibaren rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Marmara’nın güneyi, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/sa), Marmara’nın güneydoğusu, İç Ege ile İç Anadolu’nun güneyinde kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

Bir başka uyarıda ise Doğu Karadeniz için kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı ve:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Pazartesi) öğle saatlerinden itibaren rüzgarın; güney ve güneybatı (lodos) yönlerden Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kısa süreli kuvvetli ve tam fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.